U Lipljanu opljačkana kuća porodice Trajković

Vesti 01. sep 202115:39 1 komentar
N1 (arhiva)

Кuća porodice Trajković u Lipljanu, koja se nalazi u većinski albanskoj sredini, obijena je i opljačkana dok su članovi porodice bili odsutni, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je slučaj prijavljen policiji i da Кancelarija za Кosovo i Metohiju zahteva da se ovaj incident što pre rasvetli, da počinici budu pronađeni i adekvatno sankcionisani.

„Ovaj incident ne sme biti samo još jedan u nizu nerasvetljenih slučajeva u kojima su na meti bili Srbi s prostora Кosova i Metohije. On je uneo ogromnu zebnju i zabrinutost kako u dom porodice Trajković, tako i u ostale srpske porodice koje strahuju da je njihova imovina za Albance legitimna meta, s obzirom da za napade po pravilu niko ne odgovara“, navodi se u saopštenju.

Žrtve pljačke, Zoran i Radmila Trajković, su prethodne noći, po povratku kući zatekli obijena vrata i ispreturan stan iz kog su odnete dragocenosti.

„Zbog toga je kažnjavanje izgrednika koji atakuju na srpske domove jedini odgovor koji pokazuje da su normalizacija odnosa i suživot mogući“, navodi Kancelarija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare