U Kragujevcu zbog kršenja mera zatvoreno 19 lokala, sedam novčano kažnjeno

Vesti 26. feb. 202117:11
Podeli:
Izvor: N1/ Milan Nikić

U poslednjih nedelju dana privremeno je na 72 sata zatvoreno 19 ugostiteljskih objekata u Kragujevcu, a za sedam su izrečene kazne od 150.000 do 300.000 dinara zbog nesprovođenja epidemioloških mera.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Kragujevcu, gde je ponovo trocifreni broj inficiranih, komunalna inspekcija je pojačala inspekcijski nadzor primene protivepidemijskih mera.

Načelnik Odeljenja inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova Vojin Vranić rekao je da će se pojačan inspekcijski nadzor nastaviti „aktivno“ i narednih dana.

Kako je preneo sajt Grada Kragujevca, u ugostiteljskim i drugim objektima svakodnevno se kontroliše nošenje zaštitnih maski, postojanje dezinfekcionih barijera i dezinfekcionih sredstava kao i broj osoba u objektu.

Zamenik gradonačelnika grada Kragujevca Ivica Momčilović izjavio je da se epidemiološka situacija ponovo pogoršava i da svi gradjani moraju pokažu veliku dozu odgovornosti.

On je apelovao na građane, ustanove, institucije i ugostiteljske objekte da vode računa o merama koje su na snazi.

Prema podacima koji su danas saopšteni na konferenciji republičkog Kriznog štaba, u Kragujevcu je 101 novooboleli, a na bolničkom lečenju se nalazi 70 pacijenata.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar