U Kragujevcu počela gradnja 330 kilometara nove kanalizacione mreže

Vesti 19. nov 202113:15 2 komentara
Tanjug/Nataša Lazarević

U Kragujevcu je, u okviru projekta "Čista Srbija", danas počela izgradnja oko 330 kilometara kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda u tom gradu, u Stragarima i Batočini, saopštilo je Ministartvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ukupna vrednost projekta za kanalizacionu mrežu i Postrojenja za preradu otpadnih voda u gradu Kragujevcu je oko 190 miliona evra.

U okviru projekta, u Kragujevcu se radi i sanacija postojećeg centra za upravljanje otpadom (deponija) i izgradnja novog regionalnog centra za upravljanje otpadom.

Ovom regionalnom centru za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom težiće i okolne opštine, Aranđelovac, Knić i Rekovac. U planu je i izgradnja postrojenja za termovalorizaciju, u kojem će se čvrst komunalni otpad sagorevati i proizvoditi električna energija. Radove izvodi kineska kompanija CBRC.

„Želimo da građani Kragujevca imaju komunalnu infrastrukturu i ekološke uslove kao zemlje razvijene Evrope“, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obeležavanja početka radova u kragujevačkom naselju Beloševac.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da se prvi radovi izvode na 42 kilometara kanalizacione mreže.

„Deo toga podrazumeva rekonstrukciju postojeće, ali naveći deo gradnju nove mreže, čime će kompletan grad i prigrad biti pokriven modernom kanalizacionom mrežom“, rekao je Dašić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare