U kampanji otvoren novi deo Kliničkog centra, ali radovi i dalje traju

Vesti 27. apr. 202215:57 > 16:018 komentara
Podeli:
Urgentni centar, otvaranje, radovi
Izvor: Čitalac N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je krajem februara ove godine, tokom predizborne kampanje, renovirani deo Kliničkog centra Srbije (KCS), ali izgleda da to renoviranje nije završeno. Čitalac N1 poslao nam je fotografije Urgentnog centra na kojima se vide radnici koji i dalje rade na uređenju tog dela klinike.

Kako je najavljeno na otvaranju 27. februara, novi deo Kliničkog centra Srbije ima urgentnu garažu sa mestom za sletanje helikoptera, što će, kako je rečeno, ubrzati prijem najtežih slučajeva, a u jednom trenutku će moći da zbrine 24 pacijenta priključenih na aparate.

Obnovljenu zgradu KCS-a obišao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a kako je rečeno u toj ustanovi, ubuduće će lekari dočekivati pacijente, a ne medicinski tehničari kako je do sada bila praksa.

Urgentni centar, otvaranje, radovi
Izvor : Čitalac N1

Prema dosadašnjim podacima iz KCS-a, u toj medicinskoj ustanovi godišnje bude zbrinuto oko milion pacijenata, od kojih je svaki treći iz unutrašnjosti.

U novoj zgradi na 86.000 kvadratnih metara, moguć je prijem 800 pacijenata, a obezbeđeno je 825 bolničkih postelja, rečeno je na otvaranju.

Najavljeno je da u novu zgradu prelazi ceo Urgentni centar, klinike za hematologiju, gastroenterologiju, kardiologiju, grudnu hirurgiju, za endokrinologiju, biće Odeljenje za fertilitet, kao i Centar za transplantaciju.

Urgentni centar, otvaranje, radovi
Izvor : Čitalac N1
Komentari

Vaš komentar