U Hrvatskoj uhapšen Filip Korać, bliski saradnik Luke Bojovića

Vesti 29. apr. 202223:35 > 30. apr. 2022 09:562 komentara
Podeli:
Filip Korać
Izvor: MUP Srbije

Filip Korać uhapšen je 24. aprila zbog falsifikovanih isprava, a to je rezultat zajedničke akcije srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal i njihovih hrvatskih kolega. Akcijom je obuhvaćen još jedan poznati kriminalac, javila je Nova.rs, ističući da je reč o čoveku od najvećeg poverenja Luke Bojovića i jednom od najvećih neprijatelja kavačkog klana.

Kako piše Nova.rs, to je rađeno u isto vreme kada je u Novom Sadu procesuiran Radoje Zvicer, takođe zbog falsifikovanja isprava. Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) i hrvatska policija sprovele su zajedničku akciju protiv falsifikatora dokumenata i hapšenju kriminalaca koji ih koriste.

Za Koraća se, kako navodi Nova.rs, pričalo da je potpuno odan svom prijatelju i šefu Luki Bojoviću, a njihova grupa je bliska škaljarskom klanu koji je u „ratu“ sa suparničkim kavačkim klanom, pa su samim tim zaratili i sa klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Belivuku i Miljkoviću je, prema pisanju portala, Filip Korać bio i najveća pretnja i najveći trn u oku, a mržnja je bila tolika da su mu preko aplikacije SKAJ slali poruke koje su bile napisane na leševima ljudi koje su ubili, a za koje su smatrali da rade za Filipa Koraća.

Komentari

Vaš komentar