U Danu uživo o istopolnim zajednicama i retorici poslanika

Vesti 22. mar 202111:431 komentar
Dan uživo poster
Izvor: N1

Nakon peticije protiv Zakona o istopolnim zajednicama koju je podržalo 212 osoba iz javnog i akademskog života, usledila je i peticija podrške zakonu koju je potpisalo više od 500 profesora, umetnika i novinara. U Danu uživo govore potpisnici peticija Tijana Karić, psiholog iz Novog Sada i Zoran Čolović, profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Beogradski centar za bezbednosnu politiku odlučio je da prekine saradnju sa Skupštinom Srbije zbog napada pojedinih poslanika na organizacije civilnog društva i novinare. Kakve poruke se šalju iz Skupštine i da li se poštuje nedavno usvojeni etički kodeks. O tome razgovaramo sa direktorom BCBP Igorom Bandovićem i poslanikom Srpske napredne stranke Draganom Šormazom.

Srpske rukometašice nisu uspele da se kvalifikuju na Olimpijske igre, pošto su u kvalifikacijama poražene od Rusije i Mađarske. Pojedine igračice glasno su poručile da u savezu nešto treba da se menja. O stanju u srpskom ženskom rukometu govori proslavljena reprezentativka Svetlana Ceca Kitić.

Gavrilo Đurđević je sedmomesečni dečak koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Potrebna mu je skupa terapija, a novac se prikuplja preko Fondacije „Budi human“. Gavrilova mama Nevena govori za N1.

Pratimo i situaciju u vezi sa koronavirusom, a naši reporteri javljaju se iz Zaječara i Kosjerića uoči održavanja lokalnih izbora.

Komentari

Vaš komentar