U autobusu sa „gratis“ putovanjem do Istanbula, zaplenjena 53 kg marihuane

Vesti 08. okt 202123:52 > 09. okt 2021 09:3028 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Carinici Srbije su na prelazu Gradina sa Bugarskom u fabričkim šupljinama jednog autobusa otkrili 53 kilograma marihuane, a policija je privela tri vozača, saopštila je Uprava carina.

Droga je otkrivena kada je na red za izlaznu kontrolu iz Srbije stigao autobus niških registracija, pun putnika koji su krenuli na šoping turu u Istanbul.

Carinici su zamolili putnike da napuste autobus, a kada su u razgovoru sa njima saznali da su oni to putovanje dobili gratis, bio je to dodatni razlog za detaljni pregled.

Kontrolom unutrašnjosti vozila otkrivene su nepravilnosti u podu prednjeg dela autobusa, odnosno u prvom redu sedišta, odmah iza vozačevog mesta.

U podu su otkrili šupljinu koja je namenski napravljena za krijumčarenje.

Carinike je, kad su je otvorili, zapahnuo karakterističan miris marihuane, koja je tu bila skrivena.

Potom je autobus je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom. Na snimku skenera pokazale su se nepravilnosti u dubini prednjeg dela autobusa, što je ukazalo da je bunker dublji nego što se činilo.

Obavešteni su policija i Tužilaštvo, a detaljan pregled i vađenje paketa sprovedeni su nakon što je to odobrio javni tužilac.

Sprečeno je da se 82 paketa marihuane nađu na ilegalnom narko tržištu, dok je policija po nalogu tužioca privela trojicu vozača, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar