U akciji SBB fondacije zasađeno više od 1.300 stabala u Požarevcu i Kragujevcu

Vesti 30. nov 202114:00
Podeli:
Izvor: Promo/SBB

U okviru velike akcije pošumljavanja SBB fondacije i Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije "Da šume bude više. Da se lepše diše!" u Požarevcu je juče zasađeno 500 stabala, dok je u Kragujevcu u subotu zasađeno 830 stabala, saopštio je SBB.

Zajedno sa jednim od pobednika konkursa, Poljoprivrednom školom sa domom učenika „Sonja Marinković“ u Požarevcu, u ponedeljak su u okviru dvorišta škole zasađene sadnice hrasta lužnjaka, jasena i bele topole.

U subotu 27. novembra, SBB fondacija je zajedno sa Ekološko istraživačkim društvom „Mladen Karaman“ i Gradom pošumila dve lokacije u Kragujevcu, a akciji se priključilo više od 200 volontera.

„Kragujevac i Požarevac su jedni od gradova, ove sezone ćemo pošumljavati na čak 16 lokacija. Organizovali smo konkurs gde su se prijavljivale organizacije, lokalne samouprave, insistucije koje su mogle da obezbede mehanizaciju i prostor gde će se saditi. Do kraja ove velike akcije pošumljavanja ćemo posaditi oko 13.000 stabala. Jasno je zbog čega je to važno – svima nama je neophodan kiseonik, hlad, zaustavljanje rasta temperature. Potvrde za ovo što radimo su brojne, jedna je upravo došla i iz Glazgova sa COP 26, gde je jedan od zaključaka da mora da se zaustavi nelegalna seča šuma i radi na daljem pošumljavanju, kao i edukaciji o zaštiti životne sredine”, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Komentari

Vaš komentar