Tužilaštvo zatražilo zatvorske kazne za organizatore žurke na Tašmajdanu

Vesti 03. mar 202111:10 > 11:11 18 komentara
Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo zatražilo zatvorske kazne od šest meseci za organizatore žurke na Tašmajdanu, održane 13. februara, a na kojoj je bilo više od 700 ljudi.

Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je danas da je podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv L.D i G.M zbog postojanja opravdane sumnje da su učinili krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i sudu predložilo da im izrekne kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, a optuženom GM i meru bezbednosti Zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 5 godina.

Tužilaštvo je odlučivalo u vezi događaja od 13. februara kada je oko 22.30 časova Кomunalna milicija zajedno sa policijskim službenicima PU za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu sprovođenja mera Vlade o zabrani rada ugostiteljskih objekata posle 20.00 časova zatekla u klubu „Musk machine“ na Tašmajdanu više od 700 gostiju.

povezane vesti

Dva dana kasnije, u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su osumnjičeni L.D, G.M i F.A, kojima je prethodno po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca određeno zadržavanje, nakon čega je na predlog zamenika javnog tužioca, a rešenjem sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor osumnjičenima L.D i G.M.

„Nakon preduzetih dokaznih radnji, odnosno saslušanja osumnjičenih, koji su u potpunosti negirali radnje izvršenja krivičnog dela, tačnije da su protivno Uredbi o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19, koja između ostalog propisuje zabranu rada ugostiteljskih objekata i noćnih klubova nakon 20,00 časova organizovali u u klubu ‘Musk machine’ na Tašmajdanu okupljanje više stotina ljudi, nakon ispitivanja 22 lica u svojstvu svedoka Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 03.03.2021. godine podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv LD i GM zbog postojanja opravdane sumnje da su učinili krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije član 248 u vezi člana 33 Кrivičnog zakonika i sudu predložilo da im izrekne kazne zatvora u trajanju od po 6 (šest) meseci, a optuženom GM i meru bezbednosti Zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od 5 godina, shodno članu 85 Кrivičnog zakonika“, navodi se u saopštenju.

Takođe, nakon preduzetih dokaznih radnji Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je, rešenjem odbacilo navedenu krivičnu prijavu protiv osumnjičenog F.A jer je nakon svih preduzetih dokaznih radnji utvrdilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinio krivično delo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare