Tužilaštvo zatražilo pritvor za 10 huligana iz „Beton hale“

Vesti 24. maj. 202115:58 > 16:077 komentara
Podeli:
Tuča beton hala
Izvor: N1

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi pritvor za 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče kod "Beton hale". Oni su prethodno na saslušanju negirali da su učestvovali u neredima.

Pred zamenikom javnog tužioca saslušano je deset okrivljenih povodom nereda u „Beton hali“ i to U.S., N.N., J.V., M.P., J.P., S.P., V.J., F.M., N.R., I.Š., saopštilo je danas tužilaštvo.

povezane vesti

„Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda dana 22.05.2021. godine, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u ‘Korteu’ pored ugostiteljskog objekta ‘Lafayette’ u Beton hali, okrivljeni su se izdvoji u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, kojom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede“, navodi se u saopštenju.

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca, određeno je zadržavanje prema deset lica koja su učestvovala u ovom događaju u trajanju od 48 sati zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, dodaje se u saopštenju.

Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca svih deset okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutni na proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, dodaje se u saopštenju.

Nakon toga je tužilaštvo podnelo Predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, „zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom“.

„U dokaznom postupku Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećena lica i svedoke ovog događaja, pribaviti i izvršiti uvid u video snimke bezbednosnih kamera sa ovog i okolnih objekata i eventualno narediti prepoznavanje okrivljenih, te će daljim proverama utvrditi da li su još neka lica učestvovala u ovom događaju, nakon čega će biti doneta odluka“, piše još u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar