Tužilaštvo: Razgovor sa Slobodanom Milenkovićem odložen za sledeću nedelju

Vesti 06. jul 202213:22 > 19:0730 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Razgovor sa Slobodanom Milenkovićem u svojstvu građanina, koji je bio zakazan za danas u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odložen je za sledeću sedmicu, na molbu Milenkovića, saopšteno je iz Tužilaštva.

Milenković, kako navode, nije želeo da odgovara na pitanja tužilaštva bez prisustva svog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića, pa je razgovor odložen za utorak 12. jul.

POVEZANE VESTI:

Iz Tužilaštva podsećaju da je Milenković pozvan na razgovor kako bi se izjasnio na navode bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih tokom prethodnih sedmica u javnosti, a povodom kojih je Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo predmet i naložilo prikupljanje informacija i obaveštenja.

„Ponovo ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao ‘Jovanjica'“, ističu iz Tužilaštva navodeći da se rad na utvrđivanju svih okolnosti u tom predmetu nastavlja.

Što se tiče tvdnje advokata Zdenka Tomanovića da je tužilaštvu prosleđena informacija o ugroženoj bezbednosti Slobodana Milenkovića i drugih lica, u Tužilaštvu kažu da im zaključno sa današnjim danom, nije data, niti prosleđena ova vrsta informacija.

Načelnik Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenković je, po izlasku iz prostorija Tužilaštva, na pitanje novinara kako je proteklo saslušanje, kratko odgovorio: „Profesionalno!“

Podsetimo, poziv Tužilaštva inspektoru Milenković upućen je nakon što je bivša državna sekretarka MUP-a Srbije Dijana Hrkalović, u intervjuu za „Objektiv“, rekla da je iz „pouzdanih izvora“ čula da je Milenković „radio drogu“.

Advokat Tomanović upozorio je da inspektor Milenković nesumnjivo, po merama jedne grupe ljudi, „nije na pravoj strani jer se usudio da otkrije ‘Jovanjicu’ i umešanost vojnih i bezbednosnih službi“.

Slobodan Milenković je, podsetimo, otkrio aferu „Jovanjica“ i uhapsio prvoosumnjičenog Predraga Koluviju.

Istovremeno sa pozivom Tužilaštva inspektoru Milenkoviću, u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a na informativnom razgovoru bio je Darko Đorđević, inspektor koji je organizovao akciju hapšenja osumnjičenih za „Jovanjicu 2“. U SUK je pozvan i Bojan Vasiljevski, inspektor koji je sa Đorđevićem radio na tom slučaju.

Komentari

Vaš komentar