Tužilaštvo predložilo pritvor za upravnika niškog zatvora i još dve osobe

Vesti 23. dec 202117:22 0 komentara
N1, Ilustracija

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, posle saslušanja upravnika niškog zatvora i još dve osobe, predložilo sudu da svima bude određen pritvor, rečeno je agenciji Beta u tom tužilaštvu.

Saslušani su D.P. (50), upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, S.M. (59), zaposlena u tom zavodu, kao i H.J. (61).

Povezane vesti

Sutra će biti saslušan D.I. osumnjičen za davanje mita, dodali su u tužilštvu.

Ministarstvo unutrašnjiih poslova (MUP) je sinoć saopštilo da je D.P uhapšen zbog sumnje da je, uz pomoć drugih osoba, malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Osumnjičeni upravnik i S.M, takođe zaposlena u niškom zavodu, uhapšeni su zbog sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita.

MUP je naveo da se i H.J. tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u posredovanju.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i D.I. koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora, a tereti se za krivično delo davanja mita.

Osumnjičeni se terete da su među osuđenicima u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu pronalazili one sa izdržane dve trećine kazne, kojima su za 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.

MUP je naveo da je tu ocenu, kako se sumnja, davala S.M, a potvrđivao i potpisao je D.P. u postupku za određivanje uslovnog otpusta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!