Tužilaštvo od Telegrama traži podatke o objavljivanju slika žena s Balkana

Vesti 09. mar. 202117:467 komentara
Podeli:
Telegram aplikacija
Izvor: Izvor: Shutterstock

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, preduzimaju sve u cilju rasvetljavanja činjenica i okolnosti vezanih za objavljivanje eksplicitnih fotografija i snimaka žena u grupi na društvenoj mreži "Telegram".

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOК) izvestili su o konkretnom slučaju nadležno Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Odeljenje za visokotehnološki kriminal, po nalogu nadležnog tužilaštva, između ostalog će se obratiti kompaniji „Telegram“ za dostavu podataka.

U medijima se, uoči međunarodnog Dana žena, pojavila vest da na aplikaciji za dopisivanje Telegram postoji grupa koja okuplja 36.000 muškaraca sa Balkana, u kojoj se dele eksplicitne fotografije, snimci, ali i adrese žena sa ovih prostora, uz sumnju da se unutar grupe dele i fotografije i snimci maloletnica, kao i da se otkrivanjem identiteta i mesta stanovanja brojne žene dovode u opasnost.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prethodno je izjavio da je Upravi kriminalističke policije dat nalog da istraži slučaj objave fotografija i snimaka žena na grupi na mreži Telegram.

Komentari

Vaš komentar