Tužilaštvo neobavešteno? A gde je pisani izveštaj o Milenkovićevoj ugroženosti?

Vesti 06. jul 202220:10 > 20:3845 komentara
Podeli:

Razgovor sa policijskim načelnikom Slobodanom Milenkovićem u svojstvu građanina, odložen je na njegovu molbu za sledeći utorak, saopštilo je Više javno tužilaštvo. Milenković je trebalo da se izjasni na navode bivših funkcionera MUP-a iznetih prethodnih nedelja u javnosti. Iako je njegov advokat Zdenko Tomanović rekao da su nadležni obavešteni o ugroženoj bezbednosti Milenkovića pre osam meseci, tužilaštvo to negira.

Mali Senta pravi velike probleme. Policajac koji ne diže ruke od Jovanjice, nije dobio dozvolu policijskog vrha da se obrati javnosti, ali ga zato tužilaštvo zove na razgovor kada ga bivši policijski funkcioneri u javnosti nazovu narko-dilerom. Građanin Milenković proveo je u Palati pravde nepun sat.

Novinari: Kako je bilo?

Milenković: Profesionalno.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je zatim saopštilo: „Milenković nije želeo da odgovara na pitanja tužilaštva bez prisustva svog advokata Zdenka Tomanovića, pa je razgovor odložen za utorak 12. jul. Ponovo ističemo da se provere koje su u toku ne odnose na već procesuirane predmete, pa ni na predmet u javnosti poznat kao Jovanjica“.

Povezano:

Ovoga puta tužilaštvo su alarmirale reči bivše državne sekretarke u MUP-u. „Čujem da sad on – i to već neko vreme, pa me baš zanima da li će opozicija nastaviti da ga brani – čujem da on radi drogu, ovde čisti, ovde radi“, rekla je Dijana Hrkalović.

„Mene zabrinjava taj kriterijum vrednovanja, to, na osnovu čega tužilaštvo procenjuje kada na osnovu javnih glasila treba formirati predmet i pozvati ljude a kada ne“, rekao je juče u „Pregledu dana“ na Nova S Milenkovićev branilac Zdenko Tomanović.

Tomanović tvrdi da već duže vreme traje kampanja, kako kaže, dela državnih organa, dela bezbedonosnih službi i provladinih medija, u kojoj se „Jovanjica“ predstavlja kao namešten, podmetnut slučaj, a Milenković i njegov kolega (Dušan) Mitić kriminalizuju.

„Prema najnovijim saznanjima Srpskog telegrafa, Milenković pod pseudonimom Bokan preko dva specijalna telefona komunicirao sa kriminalcima, među kojima je i Darko Šarić“, objavio je Pink, u prilogu 3. jula.

Tomanović objašnjava da je to uvod u likvidaciju dva inspektora.

„Likvidacija koja bi trebalo da liči na mafijaški obračun i ono što najviše zabranjava u informaciji: odlučeno je na najvišem nivou bezbednosnih službi naše zemlje. Zbog krivične prijeva u vezi „Jovanjice“ i daljeg rada u vezi „Jovanjice“ ugrožen im je život. Ja kažem da postoji takva informacija, ozbiljan izvor za tu informaciju i obavešteni su nadležni – da li je to tačno ili ne, ne znam, ali bilo bi nužno, profesionlano, pristojno, da se tužilaštvo pozabavilo tom informacijom“, naveo je Tomanović.

Na ove tvrdnje Tomanovića, iz Tužilaštva odgovaraju da im zaključno sa današnjim danom nije data, niti prosleđena takva informacija.

Komentari

Vaš komentar