Tužba sindikata zbog dopisa da kragujevačke škole vode đake na vojnu paradu

Vesti 25. jun. 202113:21 > 13:254 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Sindikat zaposlenih policije saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv rukovodioca školske uprave Kragujevac Gorana Joksimovića jer je direktorima svih osnovnih i srednjih škola uputio dopis da povedu učenike na vojnu paradu 28. juna, "a takvim postupanjem se dovodi u opasnost zdravlje i život dece".

U dopisu se navodi da je potrebno da sve škole povedu učenike na manifestaciju, i to osnovne – učenike od četvrtog do osmog razreda, a srednje – učenike svih razreda.

povezane vesti

Učenici sa nastavnicima bi trebalo da mesta za posmatranje zauzmu najkasnije u 12:30. Učenicima od prvog do trećeg razreda osnovne škole preporučiti da paradi prisustvuju u pratnji roditelja, stoji u dopisu.

Sindikat tvrdi da je Joksimović svesnim činjenjem počinio krivična dela iz članova 125 i 359 Krivičnog zakonika i član 64 Ustava Srbije.

Sindikat je pozvao sve roditelje učenika osnovnih i srednjih škola, ukoliko budu imali bilo kakve pretnje, ucene, pritiske direktora škola ili drugih lica da svoju decu moraju poslati na vojnu paradu, da ih blagovremeno obaveste kako bi se podnele odgovarajuće krivične prijave zbog kršenja Ustava, zakona i ugrožavanja zdravlja i života dece.

Komentari

Vaš komentar