Dr Rade Panić tužio Vučića

Vesti 28. dec 202012:28 > 12:56 0 komentara
Rade Panić
N1

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić podneo je u svojstvu građanina tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti.

Panić je novinarima ispred Drugog osnovnog suda u Beogradu rekao da je Vučić „bar u dva navrata“ iznosio neistine, optužujući ga za urušavanje zdravstvenog sistema ali i za izdaju zemlje.

„Povređen sam onim što je Vučić izjavio o meni na RTS. Teška je uvreda kad vas neko optuži da rušite zdravstveni sistem. Celog života se borim za pravdu a kao anesteziolog bih odavno bio u inostranstvu da nisam patriota“, kazao je Panić.

#related-news_0

„Povređen sam onim što je Vučić izjavio o meni na RTS. Teška je uvreda kad vas neko optuži da rušite zdravstveni sistem. Celog života, a za nekoliko dana punim 49 godina, se borim za pravdu a kao anesteziolog bih odavno bio u inostranstvu, s obzirom na uslove života tamo i ovde, da nisam patriota“, kazao je Panić.

Pozvao je predsednika Srbije da na sudu dokaže optužbe, navodeći da je tužba koju je podneo, „akt borbe za građanska prava i slobodu izražavanja“.

„Ako Vučić stoji iza onog što govori, pojaviće se na sudu da dokaže šta je rekao. Ja stojim iza toga da je sve što sam rekao o situaciji u Novom Pazaru zasnovano na podacima sa terena i spreman sam da to i dokažem“, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije. Ako se predsednik ne pojavi, potrudili smo se i ja i moji advokati da napišemo, da se taj proces ne može završiti bez bar mog svedočenja, želim da bude zabeleženo u zvaničnim dokumentima šta se desilo i šta ja imam da kažem, pošto RTS nije želeo da objavi demanti Sindikata lekara i farmaceuta, naglasio je Panić.

„Mnogi mediji su od sat i dvadeset minuta snimka i obraćanja predsednika isekli baš taj deo kada se predsednik obraća baš meni. Stojim čvrsto iza toga da sve što radimo stoji na osnovu podataka sa terena, da se radi o čistoj istini, i to umanjenoj u odnosu na to kakvo je realno stanje i spreman sam to da dokažem“, rekao je i pozvao Vučića da dokaže svoje reči.

Podsetio je na izjave u Novom Pazaru, ali i šta se desilo tokom njegovog dežuranja jedne noći u Kraljevu.

„Sve nabavke koje su bile tokom epidemije su proglašene za tajnu, a ne postoji nijedan pravni akt na osnovu kog bi to smelo tako da bude“, naveo je i dodao je da se plaši tog šta se može tu sve videti jednog dana, kad bude mogao da se ima uvid tih podataka.

Podršku Paniću ispred zgrade Drugog osnovnog suda pružili su članovi Skupštine slobodne Srbije, među kojima i advokat Božo Prelević i epidemiolog Zoran Radovanović, koji je u kratkom obraćanju novinarima rekao da je dužnost „poštenog čoveka da ustane u odbranu“ Panićeve časti.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije upozorio je krajem novembra da je zdravstveni sistem Srbije „zvanično pukao“ zbog nedostatka bolničkih kapaciteta za smeštaj obolelih od korona virusa. Potom je reagovao Vučić koji je kazao da bi Paniću odgovorio „brutalno“ da nije predsednik države. „Ovako ću samo reći da je to sramota“, kazao je Vučić u Nišu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!