Turističke agencije: Ulazak u Grčku od 15. maja verovatno i sa tzv. brzim testom

Vesti 23. apr. 202100:035 komentara
Podeli:

Imamo obećanje grčkih vlasti da će granica ostati otvorena cele godine, kaže za N1 Luka Ilić iz agencije Astra Travel iz Beograda. Od 15. maja, kako kaže, trebalo bi da u Grčku može da se uđe i sa negativnim antigenskim testom na koronavirus.

Ilić podseća da je 19. aprila grčka granica otvorena za goste iz Srbije i poručuje onima koji žele da letuju u toj zemlji, da već sada mogu da počnu da planiraju svoje putovanje.

Negativna iznenađenja se ne očekuju i Grčka mora da odradi ovu sezonu, jer više nemaju novca i stoga pritiskaju vlast da granice ostanu otvorene kako ne bi došli u situaciju da u januaru moraju da vraćaju novac koji je ranije uplaćen za putovanja, objašnjava on.

„Nama su date garancije da se granica ove godine neće zatvarati“, ističe Ilić i dodaje da će, prema najavama iz Atine, od 15. maja biti omogućen i ulazak u Grčku sa negativnim antigenskim testom koji je jeftiniji i dostupniji od PCR testa.

Trenutno se u grčku može ući samo sa negativnim PCR testom koji nije stariji od 72 sata ili sa potvrdom o revakcinaciji protiv koronavirusa.

Ilić podseća i da se od 3. maja u Grčkoj otvaraju restorani, kafići i klubovi do određenog vremena. Kaže i da je trenutno postoji ograničenje kretanja unutar jedne opštine, ali i da bi ta zabrana trebalo da bude ukinuta od 15. maja.

Kaže i da se u Grčkoj svi zaposleni u turizmu vakcinišu protiv koronavirusa, kao i da se očekuje da do juna bude vakcinisan i veći deo stanovništva te zemlje.

Ukoliko se pak desi da se neko zarazi koronavirusom tokom boravka u Grčkoj, ta zemlja pokriva troškove lečenja bez obzira da li putnik poseduje polisu osiguranja ili ne.

Ilić ističe i da su cene aranžmana ostale iste, i da nemaju nameru da poskupljenjima „pokrivaju“ prošlu sezonu koja je propala zbog kovida.

Komentari

Vaš komentar