Trstenik ukinuo vanrednu situaciju, u Kraljevu dobar odziv na vakcinaciju

Vesti 22. jan 202114:04

Trstenik je nakon tri i po meseca ukinuo vanrednu situaciju. Vakcinacija Kraljevčana protiv kovida-19 danas je počela u novoj Hali sportova. Od 8 do 18 časova radiće u dve smene po šest medicinskih ekipa i dnevno će moći da bude vakcinisano oko hiljadu ljudi.

Najveći broj građana koji je danas došao u Halu sportova u Kraljevu su penzioneri, a sudeći po gužvi na ulazu, interesovanje je bilo veliko. Uglavnom svi oni koji su došli, prijavili su se preko e-Uprave i onda pozivani da u određeno vreme dođu na vakcinaciju.

Na ulazu im mere temperaturu, a zatim građanima volonteri Crvenog krsta pomažu u daljoj proceduri.

N1

Prvog dana početka masovne vakcinacije u Kraljevo je stiglo oko 1.000 doza kineske vakcine. Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić bio je među prvima koji su danas primili vakcinu.

Kako smo saznali oni koji se nisu prijavili, a žele da se vakcinišu, mogu to da urade. Potrebno je da ponesu lična dokumenta.

Nismo očekivali ovoliko interesovanje, ali smo se pripremili kao da će i više doći, delimo zadovoljstvo da je toliki odziv građana, kaže Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja u Kraljevu. Kaže da količine koje pristižu, 1800 doza dnevno, pokrivaju dnevne potrebe.

U Plavoj hali u Atenici, počela je vakcinacija Čačana. Međutim, u četvrtak je došlo do konfuzije jer su mnogi građani od strane e-Uprave mejlom obavešteni da vakcinacija treba da se obavi u Domu zdravlja, a ne u Plavoj hali gde je postavljen punkt za imunizaciju. Većina ih je zato zakasnila na zakazani termin, ali na kraju nije bilo većih problema, i svi su vakcinisani.

U Čačku je danas vakcinacija počela i na punktu u Domu kulture u centru grada, a od ponedeljka na još četiri mesta.

Trstenik je nakon tri i po meseca ukinuo vanrednu situaciju, a u tu opštinu stiglo je 600 doza vakcine.

I u Kruševcu se sprovodi vakcinacija u Hali sportova.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar