Trivan kaže da su Stanićeve optužbe „bezočna laž“, on ponavlja da je odbio ucenu

Vesti 10. dec 202118:55 > 18:5754 komentara
Podeli:
Izvor: Ivan Dinić/Nova S/Nova.rs

Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan izjavila je da nema cenzurisanih filmskih reditelja u Srbiji, da su optužbe glumca Tihomira Stanića na njen račun "bezočna laž" i da se protiv nje trenutno vodi "neprimerena i ogavna kampanja". Stanić odgovara da sve što je rekao, da ga je Jelena Trivan zvala i pritiskala da odustane od produciranja filma Gorana Markovića - istina.

Ono što je Stanić odgovorio nije neistina, to je bezočna laž, naglasila je Trivan, koja je dodala da se sa Stanićem zna mnogo godina i da joj je glumac „dolazio na vrata kad mu je bila potrebna pomoć“.

„Tako da sam ja neko ko je njemu bio prijatelj i podrška, a ne neko neko ko bi mogao da njega pritiska i preti. A činjenica da se taj čovek, koji me privatno poznaje po dobrom, odlučio da slaže javno na televiziji govori da je reč o kampanji“, ocenila je ona.

Glumca i producenta je, kako je izjavio ranije, zvala lično predsednica UO FCS Jelena Trivan da odustane od produciranja filma „Doktor D“ Gorana Markovića.

„Pitala me je ‘Jesi li odustao?’. A ideja je bila da odustanem od filma Gorana Markovića i da onda taj konkurs prođe. Uz obrazloženje da je producent odustao, dobio sam preko ‘kurira’ razne primamaljive ponude. I rekao sam ne. I neću nikada odustati“, izjavio je Tihomir Stanić u emisiji 360 stepeni na N1, dodavši da je pokušala da ga uceni da će, ako odustane od filma, predlog Konkursne komisije biti usvojen.

Tihomir Stanić je za Novu.rs izjavio da stoji iza svega što je rekao na N1.

„Bezveze je da dalje pričamo o tome. Stojim iza svake reči. A to da sam dolazio na vrata Jelene Trivan apsolutno nije tačno“, poručio je.

Glumac i producent ističe da su se videli pre desetak godina, od čega je jednom bilo, sasvim slučajno, u „Srpskoj kafani“, potom, opet sticajem okolnosti, na setu filma „Top je bio vreo“ u Zemunu, a dok je bila u Demokratskoj stranci, u isto to vreme, kaže on, izrazila je želju da mu pomogne da završi to ostvarenje.

„I nismo uspeli… Od tada sam Jelenu Trivan video jednom na aerodromu u Tivtu i jednom na Filmskom festivalu u Nišu. I ništa nisam tražio“, precizirao je Stanić.

Komentari

Vaš komentar