Tri osobe uhapšene u Beogradu zbog trgovine ljudima

Vesti 12. okt 202113:30 0 komentara
lisice hapšenje
Shutterstock/ilustracija

Nakon višemesečne istrage, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe uhapsili su članove kriminalne grupe J.S (1971) J.S (1996) i M.Ž (1996) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo trgovina ljudima.

Kako se sumnja, članovi navedene kriminalne grupe su u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristeći teške životne prilike četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom, eksploatisali ga u vidu prosjačenja, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi. On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na prometnim raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra.

„Eksploatacijom žrtave trgovine ljudima, članovi kriminalne grupe, na mesečnom nivou, kako se sumnja pribavljali su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.000 evra, a novac su koristili za sopstvene potrebe. Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija kod osumnjičenih pronađeno je i priveremeno oduzeto 650 evra, 18.000 dinara , kao i više mobilnih telefona“, kaže se u saopštenju policije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!