Treći dan kampovanja ispred Predsedništva, odgovora na zahteve još nema

Vesti 12. feb 202220:09 > 21:39 16 komentara
N1

Treći dan kampovanja ekoloških aktivista ispred Predsedništva Srbije. Oni traže donošenje Zakona o zabrani istraživanja i eksploatacije litijuma i bora, a zvaničnih odgovora na zahteve još nema. Kako kažu, planiraju da ispred Predsedništva ostanu do Sretenja.

Savo Manojlović iz inicijative „Kreni-Promeni“ kaže da policija nije odobrila skup ispred Predsedništva sutra u 14 časova i poziva građane da dođu u to vreme i podrže, kako je rekao, „ljude koji se bore za svoj zavičaj“.

Na pitanje zašto policija nije odobrila skup, glumica i ekološka aktivistkinja Bojana Novaković kaže da to pitanje treba postaviti njima.

„Činjenica je da su manje skupove odobrili, a ne odobravaju sada kada se pojavljuje više ljudi. Ja tu sklapam zaključak“, poručuje.

Reporter N1 javlja da oni koji su u kampu kažu da je atmosfera vesela.

N1

„Oko 20 šatora je kod Predsedništva, od dve do četiri osobe su po jednom šatoru. Hladno nam je, ali smo toplog srca i tako se grejemo“, kaže glumica.

Dodaje da nisu imali kontakt s predsednikom Srbije, kao da ga nisu videli kako dolazi na posao.

„Možda ga je uplašila slika kada je video kako bi Beograd izgledao ako svi rudnici krenu da se grade. Postoji ozbiljan razlog zašto smo ovde, jer ne želimo da tako izgleda Beograd. Od Vlade ne očekujem ništa, volela bih da oni rade svoj posao i budu servis građana. Ako se desi da se jave ili meni ili bilo kome, uključlujemo telefon na spikerfon da svi lčuju. Ako uđemo u zgradu, onda da dođu svi mediji“, rekla je Bojana Novaković.

O narednim koracima nije želela da govori.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare