Traktori i dalje pred opštinom Rača, seljaci u petak kod predsednika opštine

Vesti 11. avg 202221:16
Podeli:
Izvor: M. Milošević

Poljoprivrednici Rače kod Kragujevca od jutros su traktorima blokirali zgradu opštine Rača i glavnu ulicu, a traktori će, uz dežurstva seljaka, ostati do jutra, kada će demonstranti na sastanak sa predsednikom opštine, saznaje N1.

„Mi smo u koordinaciji sa kolegama poljoprivrednicima iz Vojvodine i Braničevskog okruga i imamo iste zahteve, tako da blokada opštine ostaje dok Vlada Srbije ne prihvati naše uslove. Poljoprivredna mehanizacija se ne mrda iz Karađorđeve ulice u Rači. U petak idemo na sastanak kod predsednika opštine Nenada Savkovića, zahteve smo predali, a ako ne bude sluha od opštinara, mi ćemo radikalizovati protest“, kaže za N1 Milan Milošević, poljoprivrednik iz Rače.

Izvor : M.Milošević

On dodaje za N1 da „poljoprivrednici iz Jagodine pokušavaju da isto urade u centralnom gradu Pomoravskog okruga, a ako ne uspeju, doći će u Raču traktorima i tako protestovati“.

Više desetina seljaka traktorima je u četvrtak u 6:30h blokiralo centar šumadijske varošice Rača. Incidenata nije bilo, osim što su poljoprivrednici negodovali kada se pojavio saobraćajni policajac, koji je popisivao registarske tablice njihovih vozila.

Komentari

Vaš komentar