Trajković za N1: Pretresli nas na Merdaru, lično iživljavanje Vučića

Vesti 15. dec 202211:00 > 12:40 125 komentara

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković, koju je srpska policija zadržala na administrativnom prelazu Merdare, za N1 je rekla da joj policija nije dala nikakvo objašnjenje zašto ne može da uđe na Kosovo i da su joj rekli da je evidentirana da joj se oduzmu dokumenta i čekaju odobrenje iz Beograda da joj se vrate.

Povezane vesti

„U međuvremenu, carinska služba izvršila je krajnje neprimeren ‘sistematski pregled’ kola, kao i dokumentacije, lične dokumentacije mog sina, čoveka koji nas vozi“, rekla je Trajković.

„Neprimereno je samo ophođenje carine, prolazim ceo vek ovim prelazom nikada mi se ovakve stvari nisu dešavale. Razlog je kontinuitet kršenja Ustava Srbije koji Vučić primenjuje. Po Ustavu, meni je zagarantovana sloboda kretanja ili možda samo onima koji su na raznim međunarodnim listama je odobreno kretanje, a ja, iako imam sastanak u kancelariji grčkog diplomatskog predstavništva u Prištini i sa američkim ambasadorom, meni se ne dozvoljava da stignem na vreme“, istakla je Trajković.

Upitana da li misli da ima veze to što je postala savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Nenada Rašića, ona je ocenila da je u pitanju „lično iživljavanje gospodina Vučiča“.

„Na prolazima prolaze svi, niko se na ovako beskrupulozan način ne maltretira kao ja“, rekla je Trajković.

Prisetila se i da za vreme vlasti Slobodana Miloševića šest meseci nije smela da napušta prostor KiM jer joj je najavljeno hapšenje na Merdaru. „Nakon toga, 6. oktobra bila sam bila u Beogradu, to je za mene veliki dan i velika stvar“.

„Ja se ne plašim (Vučića) on je čovek sa frustracijama. Kao lekar mogla bih da puno štošta kažem, ali nisam u ordinaciji pa ne mogu, kao građanin on je u sukobu sa Ustavom Srbije“, naglasila je.

Ona je prethodno za N1 ispričala kako je zaustavljena na Merdaru:

„Predala sam regularno dokumenta i oni su me isključili iz saobraćaja, čekali smo 10-tak minuta i nakon toga pošla sam da pitam o čemu se radi, s obzirom na to da posle mene prolaze kola sasvim slobodno…Oni su rekli da čekaju odluku Beograda, da sam ja pod nekom zabranom ili specijalnim nekim tretmanom ali ne izlaze i ne daju mi dokumenta“, rekla je Trajković.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare