Trajković: Vučić nije toliko zainteresovan za organizaciju referenduma na Kosovu

Vesti 13. jan. 202220:0014 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "izgleda nije toliko zainteresovan da vrši pritisak za organizaciju referenduma" o promeni Ustava Srbije na Kosovu. Ona smatra da je odbijanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija da se taj referendum održi "negacija stvarnosti".

Povezane vesti:

„Čini se da je Kurtijevo konstantno podrivanje Briselskog sporazuma inspirisalo i takoreći dalo šlagvort Vučiću da i on počne da razmišlja o podrivanju prethodnih sporazuma o normalizaciji odnosa“, rekla je Trajković za Jugpress.

Na pitanje da li to što neće biti organizovan referendum znači da se Beograd odriče i Kosova i tamošnjih Srba, Trajković kaže da “Beograd već duže vreme radi samo za sebe i na održavanju trenutnog režima na vlasti po svaku cenu”.

"Trenutni režim je spreman da se odrekne svakog interesa sem sopstvene koristi i političke moći", smatra ona.

Dodaje da je “upravo zbog toga Beograd mnogo zainteresovaniji da obezbedi nesmetano glasanje kosovskih Srba na parlamentarnim izborima u Srbiji nego da im omogući pravo da glasaju na ustavnom referendumu”.

"Manipulacija glasovima kosovskih Srba na parlamentarnim izborima donosi političku korist režimu, dok je odbrana principa i preostalog suvereniteta Srbije na Kosovu za njih očigledno daleko manje važna", smatra Trajković.

Komentari

Vaš komentar