Trajković: Sankcije pojedincima sa severa nisu pritisak na Vučića oko Kosova

Vesti 09. dec. 202113:5011 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Sankcije protiv pojedinaca na severu Kosova nema veze sa pritiskom na Aleksandra Vučića oko Kosova, već sa dugogodišnjom destabilizujućom srpsko-albanskom spregom korupcije, kriminala i politike, izjavila je političarka Rada Trajković.

Ona je kazala da mediji na Kosovu mnogo bolje od onih u Srbiji razumeju značaj vesti o sankcijama protiv pojedinaca sa severa.

Povezane vesti:

„Mnogi kosovsko-albanski političari i funkcioneri se spominju u ovom kontekstu, kao i nekoliko neobjašnjivih odluka kosovskih instititucija koje su konkretno i efektivno pomogle funkconisanje ove grupe na severu“, objavila je Trajković na Tviteru.

Ova priča, dodala je Trajković, mnogo je veća od Vučića i važna je za čitav region.

„Ljudi sa liste zaradili su milione od svojih koruptivnih veza sa kosovskim albanskim političarima i Vladom Kosova, ali ipak danas čitam da neki Srbi sa severa i dalje misle da su ih baš oni branili od ‘nezavisnog Kosova'“, istakla je Trajković.

Braća Zvonko i Žarko Veselinović, srpski biznismeni sa severa Kosova i Metohije, našli su se na listi 16 pojedinaca i 24 entiteta iz Evrope i zemalja Zapadne hemisfere, kojima je Ministarstvo finansija SAD uvelo sankcije zbog kriminala i korupcije, objavjeno je u sredu u Vašingtonu.

Komentari

Vaš komentar