Traga se za napadačem koji je ubio vozača autobusa i dvoje đaka

Vesti 27. nov. 202109:48 > 13:201 komentar
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Dvoje srednjoškolaca i vozača autobusa ubio je nepoznati, maskirani muškarac u selu Glođane kod Dečana, za kojim se još traga.

On je praktično napravio zasedu i pucao u autobus koji je prevozio đake.

Povezano:

Vozač autobusa je preminuo na licu mesta, dok su učenik i učenica (17 i 18 godina) preminuli na putu prema bolnici u Peći.

Još jedan učenik je ranjen, ali se ona nalazi van životne opasnosti i smešten je u bolnici u Peći. U Dečanu su noćas bili okupljeni zvaničnici policije i pravosuđa.

Policija smatra da se ne radi o terorističkom činu, a sumnja se da je meta napada bila određena osoba.

„Nema razloga da verujemo da u ovom slučaju imamo posla sa terorističkim napadom na autobus. Moguće je da je meta napada bila neka određena osoba u ovoj oblasti. Ranjena osoba je van životne opasnosti. Policija je na mestu zločina. Ozbiljni timovi su na licu mesta. Svi tragovi se istražuju, svi smo ovde na licu mesta“, kazao je zamenik komandira policije u Peći Veton Eljšani.

Kako je jedan od svedoka naveo, koji je sedeo na prvim sedištima, a javila Gazeta Express, sve se dogodilo izuzetno brzo:

„Bili smo u autobusu. Maskirana osoba sa puškom u ruci se pojavila i počela da puca na nas. Sve se dogodlo veoma brzo“.

Stradali su dečak i devojčica iz Glođana koji su se vraćali iz škole u Đakovici, a u autobusu je u trenutku napada bilo osam osoba, preneo je KoSSev.

Zvaničnici kažu da je pucamno iz kalašljikova. Policija navodi da da ispituju više tragova.

 

Komentari

Vaš komentar