Tomanović: Smena Milenkovića bila bi osveta za hrabrost da se primene zakoni

Vesti 17. okt. 202110:00 > 13:4344 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Dokazi koje otkriva načelnik Slobodan Milenković i njegov tim boraca protiv droge, postali su politička smetnja i zato bi, njegovo smenjivanje, kako se najavljuje, bilo ponižavanje zakona i institucija naše države, navodi pravni zastupnik načelnika beogradskog Odeljenja za narkotike Zdenko Tomanović.

Podsetimo, portal Nova.rs došao do informacije da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine. Milenković je, podsećamo, razotkrio Jovanjicu i uhapsio vlasnika Predraga Koluviju.

„Načelnik Milenković je rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Mitićem i velikim brojem svojih kolega, otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosih službi u slučaju Jovanjica i njegova smena bila bi osveta za hrabrost da primene zakoni naše zemlje i štite pravni poredak. Кampanja onih koji nisu nadležni protiv postupanja onih koji su nadležni započela je kada je navode okrivljenog iznete u TV intervjuu koji je organizovao član parlamenta i funkcioner vladajuće partije, afirmisao državni vrh naše zemlje, najavljujući dolazak istine i spektakularno otkrivanje kriminalne organizacije u srcu države i državni udar kao motiv delovanja policijskih inspektora“, stoji u saopštenju advokatske kancelarije Tomanović.

Navodi se da, iako nadležno tužilaštvo i sud postupaju u predmetu koji se temelji baš na radu načelnika Milenkovića i njegovog tima, „ni jedna pravosudna institucija nije ukazala nosiocima vlasti da je zakonom zabranjeno da oni ocenjuju dokaze, vrednuju iskaze i komentarišu postupak te da je pravna kultura njihova obaveza“. Time su, kaže, stvoreni uslovi za pravno nekontrolisano ometanje pravde zbog političkog rizika koji nosi dalja primena zakona u slučaju Jovanjica.

„Pravo mora da bude iznad svih pa i iznad nosioca vlasti i vanistitucionalnih centara moći. Advokatska kancelarija Tomanović preduzeće sve zakonom predviđene mere radi zaštite prava našeg klijenta Slobodana Milenkovića“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar