Todorović: Moguć sneg u subotu, a do petka i 20 stepeni

Vesti 03. mar. 202108:07 > 08:101 komentar
Podeli:
Selo Radan, sneg, zavejano, struja, žice
Izvor: N1

Toplo vreme sa temperaturom do 20 stepeni zadržaće se do petka, nakon čega nas očekuje pad temperature od nekih deset stepeni, navodi za RTS meteorolog Nedeljko Todorović.

Nedeljko Todorović je naveo da je u subotu moguć i kratkotrajni sneg na planinama, ali i nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije.

„Do petka posle podne očekuje nas toplo vreme sa temperaturom do 20 stepeni. U subotu pad temperature od sedam do deset stepeni sa naoblačenjem i kišom. U planinskim predelima i malo snega, a zbog zahlađenja u subotu ujutru kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima, pre svega zapadne i jugozapadne Srbije“, navodi Todorović.

Objašnjava da je ta promena vremena karakteristična za proleće – da po nekom ritmu mogu uslediti smene toplih i hladnih perioda, a da bi do još jednog pada temperature moglo da dođe jedino između 10. i 15. marta.

„Toplije vreme nas svakako očekuje tokom marta meseca. Povremeno nas ne treba iznenaditi zahlađenja, sa kratkotrajnim kišama, što je uobičajeno za ovaj deo godine kada nam stiže proleće“, istakao je Todorović za RTS i dodao da je čak moguć i slab sneg u nižim predelima oko 6. marta, a da nakon toga ne treba da strepimo da li će se ponovo zabeleti.

Kako je meteorolog pojasnio, svakog meseca se dešavaju temperaturne oscilacije, na koje treba da naviknemo, kao primer naveo je to da će u jednom periodu ovog meseca temperatura dostizati 19 podeok, a jedan vikend čak samo od sedam do deset stepeni maksimum.

Komentari

Vaš komentar