Tiodorović: Umro nevakcinisani mladić od 22 godine, poštujte mere protiv korone

Vesti 18. avg 202110:28 > 13:54 156 komentara

Član vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Branislav Tiodorović rekao je da, uprkos povećanju broja obolelih od kovida-19, neće biti uveden policijski čas ili ograničeno kretanje.

Povezane vesti:

Tiodorović je za televiziju Prva rekao i da više od 92 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano protv koronavirusa, te ponovo apelovao na sve da se vakcinišu.

On je naveo i da je sinoć od posledica kronavirusa umro mladić (22) koji nije bio vakcinisan.

Ponovio je da je aktuelna situacija nesigurna s tendicijom da postane nepovoljna, i dodao da to nije iznenadilo nadležne mada je, kako je rekao „malo poranilo“.

Tiodorović je pozvao sve da poštuju protivepidemijske mere koje nisu ni ukidane, te podsetio da tu spada nošenje zaštitnih maski, držanje distance, dezinfekcija i higijena.

„Nikakvog uvođenje policijskog časa niti ograničavanje kretanja neće biti, niti ima potrebe da to radimo, ali mere koje postoje se moraju poštovati“, rekao je on.

Tidorović je rekao i da je Krizni štab u stalnom zasedanju i da su konsulatacije svakodnevne, te dodao se sednica Kriznog štaba može očekivati „svakog momenta“, odnosno veoma brzo.

On je naveo i da je izarđeno uputstvo za početak školske godine, te ukazao da situacija s koronavirusom nije svuda u Srbiji ista i da će i od toga zavisiti gde i kako ce se odvijati nastava.

Tidorović je rekao da smatra da je redovno odvijanje nastave znatno bolje nego onlajn.

Podsetio je da Beograd i nekoliko opština i gradova u Srbiji imaju visok odziv na imunizaciju, ali da ima i onih mesta gde je mali broj građana primio vakcinu.

Tiodorović je rekao da masovni događaji poput Egzita u Novom Ssadu ili Nišvila u Nišu mogu da se organizuju ukoliko se poštuju epidemijske mere.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare