Tiodorović: Broj zaraženih nastaviće da raste – biće i do 7.000 dnevno

Vesti 09. sep. 202108:0541 komentara
Podeli:
Korona, bolnica, pacijenti, zaštitno odelo, kreveti, covid 19, korona virus,
Izvor: N1

Epidemiolog i član Vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa Branislav Tiodorović izjavio je da u narodu ne postoji raspoloženje za odgovornije ponašanje, ali ni za kontrolu mera.

„S druge strane, diže se galama oko škola, a nisu škole i deca toliki problem, kao što su ova okupljanja i nepoštovanje mera“, rekao je Tiodorović za Blic.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, broj zaraženih nastaviće da raste i doći će i do 7.000 novoinficiranih na dnevnom nivou, zbog čega Srbiju mnoge zemlje skidaju sa zelene liste za putovanja.

„Sada su nas i Nemci skinuli sa liste, za njih smo rizična zemlja, Kipar je počeo pre nekoliko dana, a sve zbog ovih podataka. Trebalo je narod ranije da shvati u kakvoj se situaciji nalazimo“, ocenio je Tiodorović.

On je dodao i da u gradovima poput Novog Pazara, Tutina i Kragujevca situacija sa pandemijom prelazi iz nepovoljne u vanrednu situaciju.

„Kragujevac je već sada tražio saglasnost da je uvede, a ovi drugi ne žele. Oni se i dalje ponašaju opušteno, iako im je puna bolnica u Novom Pazaru“, istakao je Tiodorović.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar