Tiodorović: Bilo je očekivano da se situacija u školama pogorša već u startu

Vesti 03. sep 202122:03 148 komentara

Komentarišući početak školeske godine u epidemiološkim uslovima, epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović je gostujući u emisiji "Crvena linija" TV N1 poručio da je očekivao da će se u nekim školama situacija pogoršati već u startu.

„Zašto je to tako – zato što smo imali već dosta narušenu epidemiološku situaciju koja je ocenjena kao nesigurna, a ja ću reći otovreno – ona nije nesigurna, ona je očigledno nepovoljna, jer se broj novopozitivnih svakog dana uvećava, pune nam se bolnice i onaj procenat koji smo hteli da postignemo sa 65 posto obuhvata vakcinacije nije uspeo, i tu je negde na 53 posto što je nedovoljno da bi se moglo smatrati da je sve stvarno pod kontrolom“, istakao je Tiodorović u „Crvenoj liniji“.

Podsetimo, Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiran od strane Kriznog štaba, doneo je danas odluku da se nastava u osnovnim i srednjim školama u Kragujevcu i Velikom Gradištu od 6. septembra realizuje kroz kombinovani model, odnosno đaci će ići na nastavu u škole, a pratiće je i na daljinu.

Nastava se od početka školske godine odvija onlajn u srednjoj školi u Tutinu, dok se u 15 opština i gradova već odvija po kombinovanom modelu. Mesta gde je kombinovani model su Novi Pazar, Preševo, Kladovo, Petrovac na Mlavi, Nova Varoš, Priboj, Užice, Valjevo, Despotovac, Jagodina, Paraćin, Svilajnac, Rekovac, Ćuprija i Bojnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare