Tintor: To što niko nije javnost obavestio o Cvijanu, podrazumeva istragu

Vesti 19. mar. 202111:169 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor izjavio je da ta organizacija nije prikrivala smrt svog kolege Vladimira Cvijana, već da on nije bio aktivan advokat više od pet godina u tom momentu.

„Imajući u vidu da Vladimir Cvijan nije bio aktivan advokat više od pet godina pre toga, okolnost da se za informaciju o smrti saznalo po proteku šest meseci nije bila neuobičajena. Dakle, nije bilo nikavog razloga za bilo kakvu dodatnu aktivnost advokatske komore, jer ni jedna okolnost ili informacija u to vreme nije ukazivala da je smrt bila nasilne prirode“, naveo je Tintor u saopštenju, nakon interesovanja javnosti zbog čega komora nije reagovala na nestanak i smrt Cvijana.

Povezane:

Tintor je rekao da se perspektiva tog slučaja menja kada se zna da niko nije obavestio javnost da je Cvijanov leš pronađen u reci, što budi sumnju i podrazumeva istragu.

„Da je ova informacija bila poznata 2018. godine, svakako bi zatražili od nadležnih organa da budemo upoznati sa rezultatima obdukcije kako bi otklonili sumnju u vezi uzroka smrti“, naveo je Tintor.

On je rekao da se Cvijan aktivno bavio advokaturom tokom 2011. i 2012. godine, a da mu je od februara 2013. godine utvrđeno pravo na privremeni prestanak bavljenja advokaturom i nakon tog datuma on više nikada nije bio aktivan advokat.

„U njegovom personalnom dosijeu nalazi se advokatska legitimacija koju je advokat koji se ne bavi advokaturom dužan da deponuje u Advokatsku komoru Beograda, što je garancija da istu neće koristiti“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Advokatska komora u trenutku brisanja sa spiska Cvijana nije raspolagala podatkom da je njegovo telo pronadjeno u reci i da je radjena obdukcija.

„Sve raspoložive informacije ukazivale su da je reč o prirodnoj smrti, a protok vremena od datuma smrti relativizovao je pitanje da li je to neko prethodno bio objavio i obesmislio objavlјivanje čitulјe po proteku sedam meseci“, dodao je Tintor.

Komentari

Vaš komentar