Tintor: To što niko nije javnost obavestio o Cvijanu, podrazumeva istragu

Vesti 19. mar 202111:16 9 komentara
N1

Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor izjavio je da ta organizacija nije prikrivala smrt svog kolege Vladimira Cvijana, već da on nije bio aktivan advokat više od pet godina u tom momentu.

„Imajući u vidu da Vladimir Cvijan nije bio aktivan advokat više od pet godina pre toga, okolnost da se za informaciju o smrti saznalo po proteku šest meseci nije bila neuobičajena. Dakle, nije bilo nikavog razloga za bilo kakvu dodatnu aktivnost advokatske komore, jer ni jedna okolnost ili informacija u to vreme nije ukazivala da je smrt bila nasilne prirode“, naveo je Tintor u saopštenju, nakon interesovanja javnosti zbog čega komora nije reagovala na nestanak i smrt Cvijana.

Povezane:

Tintor je rekao da se perspektiva tog slučaja menja kada se zna da niko nije obavestio javnost da je Cvijanov leš pronađen u reci, što budi sumnju i podrazumeva istragu.

„Da je ova informacija bila poznata 2018. godine, svakako bi zatražili od nadležnih organa da budemo upoznati sa rezultatima obdukcije kako bi otklonili sumnju u vezi uzroka smrti“, naveo je Tintor.

On je rekao da se Cvijan aktivno bavio advokaturom tokom 2011. i 2012. godine, a da mu je od februara 2013. godine utvrđeno pravo na privremeni prestanak bavljenja advokaturom i nakon tog datuma on više nikada nije bio aktivan advokat.

„U njegovom personalnom dosijeu nalazi se advokatska legitimacija koju je advokat koji se ne bavi advokaturom dužan da deponuje u Advokatsku komoru Beograda, što je garancija da istu neće koristiti“, dodao je on.

Prema njegovim rečima, Advokatska komora u trenutku brisanja sa spiska Cvijana nije raspolagala podatkom da je njegovo telo pronadjeno u reci i da je radjena obdukcija.

„Sve raspoložive informacije ukazivale su da je reč o prirodnoj smrti, a protok vremena od datuma smrti relativizovao je pitanje da li je to neko prethodno bio objavio i obesmislio objavlјivanje čitulјe po proteku sedam meseci“, dodao je Tintor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare