Tintor: Pri kraju istraga protiv Miroslava Aleksića

Vesti 11. mar. 202111:33 > 11:361 komentar
Podeli:
Jugoslav Tintor
Izvor: N1

Advokat Jugoslav Tintor izjavio je za Danas da je pri kraju istraga protiv Miroslava Aleksića, nastavnika glume osumnjičenog za seksualno zlostavljanje, i da ostaje da se vidi koji će biti naredni koraci tužilaštva.

Pročitajte još:

Tintor je zastupnik glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne, a od kojih je jedna maloletna.

Nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo sve svedoke u istrazi protiv Aleksića sada je na redu veštačenje svih žrtava, koje se očekuje narednih dana.

Dosad je veštačenje obavljeno u odnosu na maloletnu žrtvu, jer je zbog njenih godina bilo potrebno obaviti veštačenje pre davanja iskaza.

Početkom ove sedmice saslušani su poslednji Aleksićevi svedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dve majke nekadašnjih polaznica i jedan svedok sa Fakulteta dramskih umetnosti.

Kako su preneli pojedini beogradski mediji, navodno je reč o logopedu kojeg je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Iako postoji verovatnoća da optužbe protiv Aleksića budu odbačene, Tintor to ne očekuje.

Aleksić se nalazi u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet devojaka koje ga terete za seksualno zlostavljanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume.

MUP je ranije saopštio da se sumnja da je Aleksić od 2012. u prostorijama škole glume „Stvar srca“ u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna zatvora duža od deset godina.

Komentari

Vaš komentar