Tintor: Falsifikovana poruka da Advokatska komora Beograda deli novčanu pomoć

Vesti 08. apr. 202121:232 komentara
Podeli:
Jugoslav Tintor
Izvor: N1

Advokatska komora Beograda (AKB) saopštila je da se na pojedinim društvenim mrežama pojavila falsifikovana poruka o podeli jednokratne novčane pomoći, i da je cilj autora tog lažnog dopisa da izazove nezadovoljstvo mladih advokata uoči izbora u AKB i Advokatskoj komori Srbije.

U saopštenju koje je potpisao predsednik AKB Jugoslav Tintor, navedeno je da lažni imejl sa adrese [email protected], poziva advokate mlađe od 35 godina i sa manje od pet godina staža u advokaturi da se prijave komori za jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 30.000 dinara.

„Činjenica da je kao poslednji datum prijave za jednokratnu pomoć naveden 13. april (poslednji dan prijave kandidatura na izborima u AК Srbije) a kao datum isplate jednokratne pomoći naveden 8. maj (datum izbora u AК Beograda za predstavnike u Skupštini AК Srbije) pažljivom čitaocu jasno govori da nije reč o verodostojnom dopisu, već o pokušaju unošenja zabune među advokate Beograda“, naveo je Tintor.

Prema njegovim rečima „cilj autora ovog falsifikata je da što više mladih advokata dovede u zabludu i da kod njih izazove nezadovoljstvo i razočaranje kada saznaju da se nikakva novčana pomoć ne isplaćuje“.

„Кako se izbori u AК Beograda sve više bliže, realno je pretpostaviti da autori ovog falsifikata pokušavaju da generišu što veće nezadovoljstvo advokata kako bi povećali svoje izborne šanse“, naveo je Tintor.

U saopštenju koje je objavljeno na sajtu AKB navodi se da takvi dopisi „ne dolikuju advokaturi kao profesiji i da više podsećaju na spinovanje u izbornim kampanjama koje prethode političkim izborima, a ne izborima u okviru profesionalne asocijacije“.

Komentari

Vaš komentar