Teške reči u stranačkoj Viber grupi – gradonačelnica Niša optužena za kriminal

Vesti 29. sep 202219:23 56 komentara

U Nišu najozbiljnije optužbe između visokih funkcionera Srpske napredne stranke. Bivši gradonačelnik Zoran Perišić, koji sada rukovodi Kliničkim centrom, optužio je gradonačelnicu Draganu Sotirovski za kriminal - u stranačkoj prepisci na Viberu čija nam je autentičnost potvrđena. Više javno tužilaštvo potvrdilo je za N1 da su primili informacije i da vrše proveru. Nezvanično, policija je neke danas obilazila.

Sve je počelo u internoj naprednjačkoj Viber grupi, gde bivši gradonačelnik, sada direktor KC, piše da je „danas najgrublje pogažen zakon u organizaciji gradskih službi i privatnika“.

„Iskopan je državni put, da bi se privatna bolnica vezala na vodovod“, napisao Perišić, te da je Direkcija za izgradnju Niša, pod pritiskom dozvolila kopanje jedinog, inače uzanog prilaznog puta Urgentnom centru, uprokos privremenoj meri suda da ne smeju da koriste taj put.

„Obavestio sam sve – stranku, policiju, sud. Gradonačelnicu smatram direktno odgovornom za kriminal njenih službi i osionost njene drugarice, investitora. Podneću krivičnu prijavu protiv svih odgovornih, od gradonačelnice, pa naniže“, naveo je funkcioner SNS, direktor UKC Niš Zoran Perišić u stranačkoj Viber prepisci.

Tako je bilo na Viberu, u zvaničnoj varijanti Perišić je na bolovanju. Gradonačelnica, po tradiciji, ne odgovara na upite, ali je u stranačkoj grupi bila rečititija:

N1

„Lokacijski uslovi su za pomenuti objekat izdati još u maju 2020. godine, između ostalog previđaju priključenje objekta na vodovod u Ulici Petra Seratlića, koja – ni u planu, ni na terenu nije državni put, već gradska ulica. Bespredmetno je ostalo komentarisati. To ostavljam za momke iz kafane“, odgovorila je gradonačelnica Niša funkcionerka SNS Dragana Sotirovski.

U raspravi dvoje doskora bliskih funkcionera iz Niša, ima raznih pikanterija, ali je od toga važniji dopis pod oznakom „hitno“republičke Direkcije za imovinu, u koji je N1 imao uvid.

Gradskoj inspekciji nalaže se stopiranje radova na priključenju na vodovod, koje je sam Klinički centar u sredu već stopirao. Navode da investitor nema nikakva prava nad zemljištem koje je u vlasništvu Republike Srbije, što je tvrdio i direktor KC, te da izdate gradske dozvole – nisu validne.

N1

U trenutku kada smo obavestili gradonačelnicu da su nam potrebne informacije o ovom problemu, pozvao nas je advokat investitora. Na pitanje kako zna da se interesujemo za ovu temu i otkud mu broj telefona, nije odgovorio.

Ali je ponudio razna dokumenta, uživo: o legalno izdatoj građevinskoj dozvoli za privatnu kliniku. Kaže i to da, po zakonu, Grad upravlja ulicama, bez obzira da li pripadaju Republici ili lokalnoj samoupravi. O čemu su vodili računa kada su razne dozvole izdavali, iz Gradske uprave odgovora nema. Niti iz MUP-a, o tome jesu li se uključili u virtuelnom prostoru započet „dijalog“, sa već ozbiljnim zapletom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare