Teška situacija u kraljevačkoj bolnici, većina hospitalizovanih s teškom slikom

Vesti 24. mar 202113:467 komentara

Sve je teža situacija u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu. Raste broj hospitalizovanih pacijenata koji se leče od posledica koronavirusa. Iako je broj pacijenata u kovid odeljenjima, a ima ih oko 70, manji nego u bolnicama u susednim gradovma, reč je o osobama sa teškim oboljenjima. A svakog dana premine po nekoliko pacijenata.

U poslednjih pet nedelja u Kraljevu je zvanično registrovano još 3.700 osoba inficiranih koronavirusom. U proseku se dnevno testira oko 500 osoba i svaki treći je pozitivan na koronavirus.

Gužve su iz dana u dan sve veće u kovid ambulantama, ali i na odeljenjima koja su namenjena lečenju pacijenata. U ovom trenutku hospitalizovano je 67 osoba. Ali, problem je što je većina njih sa teškom kliničkom slikom.

Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, kaže za N1 da je odnosu na talas u novembru i decembru, sada više starijih osoba hospitalizovano. Kaže i da su veći deo pacijenata, dijabetičari.

Proces vakcinacije u Kraljevu dosta dobro teče. Do sada je vakcinisano više od 37.000 osoba. Imunizacija se sprovodi i na punktovima za osobe starije od 60 godina, koje mogu da se vakcinišu bez zakazivanja.

Kako smo saznali, za vikend stižu nove količine vakcina.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar