Hitno saslušavaju Milovanovića, Terzić kaže – žele da izbegnu okupljanje građana

Vesti 29. nov. 202109:02 > 10:3914 komentara
Podeli:
Izvor: Screenshot/Twitter/Video

Kako saznaje N1, saslušanje Dragana Milovanovića Crnog, demonstranta koji je u subotu zaustavio bager sa naprednjacima u Šapcu, trebalo bi svakog trenutka da počne u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Advokat Vladimir Terzić rekao je za N1 da je saslušanje bilo zakazano za 11 sati, ali da je policija insistirala da se sve ubrza i da saslušanje bude odmah.

Razlog je, po mišljenju advokata Terzića, to što policija želi da izbegne okupljanje građana na ulici, ispred tužilaštva ili zgrade policije dok saslušanje traje.

On je ranije na Twitteru najavio saslušanje Milovanovića:

„Na teret mu se stavlja izvršenje krivičnog dela Teška telesna povreda iz čl. 121. Krivičnog zakonika. Odbrana je spremna, biće iznenađenja za organe krivičnog progona“, naveo je Terzić na Twitteru.

Povezane vesti

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija saopštili su da će tim od pet advokata prisustvovati saslušanju.

„Moramo se svi zajedno boriti za pravdu i čoveka koji je sam zaustavio bager kako ne bi pogazio njegove sugrađane. Obezbedili smo tim od pet advokata koji će danas prisustvovati saslušanju“, navodi se u saopštenju.

„Dragan Milovanović Crni mora biti pušten iz pritvora i oslobođen krivice, a tužilaštvo mora da procesuira one koji su bagerom uleteli među građane i one koji su došli službenim vozilima i tukli motkama i čekićima ljude koji su mirno protestovali“, poručeno je saopštenju.

Draganu Milovanoviću Crnom u nedelju je određen pritvor u trajanju od 48 sati, pošto je uhapšen u subotu uveče i sproveden u policijsku stanicu u Šapcu.

Kasnije je predsednik Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio da je pomenuti demonstrant Dragan Milovanović Crni.

U subotu se pojavio snimak na kom se vidi kako naprednjaci tokom blokade bagerom pokušavaju da prođu kroz grupu ljudi, dok ih je pratila grupa momaka sa letvama u rukama.

Okupljeni građani su pokušali da zaustave bager, međutim, vozač je odlučio da nastavi sa vožnjom, što je izazvalo revolt demonstranata. Nakon toga se Milovanović popeo na mašinu i fizički zaustavio naprednjake u njihovoj nameri da bagerom uđu u okupljenu masu.

Bager koji je krenuo na okupljene građane vozio je, kako je ranije objavila Nova.rs, Nebojša Stojićević Jarin, šabački naprednjak. Dušan Kostadinović, generalni sekretar DS koji je bio na licu mesta izjavio je da su iza bagera išli naoružani kriminalci batinaši koji su okupljene građane napali sa motkama.

Za sada nije poznato da li su bagerista i ostali naprednjaci, koji su fizički nasrtali na građane u Šapcu, koristeći letve, privedeni ili uhapšeni.

Podsetimo, u subotu je širom Srbije organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Komentari

Vaš komentar