Tepić: Tužiteljka će tražiti da se u istragu o Palmi uključi i TOK u Beogradu

Vesti 14. maj 202112:29 > 17:41 38 komentara

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je u Kraljevu, povodom navoda koje je iznela javnosti u vezi sa slučajem podvođenja maloletnica u organizaciji Dragana Markovića Palme, dala iskaz u Tužilaštvu. Ona je po izlasku iz Tužilaštva novinarima kazala da je zainterovanost tužiteljke o navodima koje je iznela bila na maksimalnom novou. "Mogu da kažem ne da imam garancije, već da imam maksimalno obećanje tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji se nalazi u predistražnom postupku, da ga preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u Beogradu, rekla je Tepić.

Povezane vesti

Tepić, koja je dala iskaz o saznajima podvođenja maloletnica u Jagodini, kaže da je njen današnji razgovor trajao duplo duže od onog u jagodinskoj policiji, ali da je vredelo jer je tužiteljka imala puno razumevanje za nove informacije o okolnosti koje je podelila s njom u detaljnom iskazu.

Ona je, dodaje Tepić, pokazala i razumevanje zbog čega nije mogla da iznese imena pojedinih žrtvava i očevidaca, „ostavljajući otvorenu sumnju na jagodinsku policiju iz razloga što su svi do sada pozivani usmeravani na jagodinsku policiju“.

„U zapisnik je uneto da i žrtve i očevici iz Jagodine, privatnog grada Dragana Markovića Palme ne žele da svoju glavu stavljaju na panj vlasniku grada jer je jagodinska policija godinama znala šta se radi, okretala glavu i zataškavala“, rekla je Tepić.

Kaže da je dobila garancije od postupajuće tužiteljke da, pošto ovde ima elemenata organizovanog kriminala da se uključi TOK u Beogradu jer bi to s jedne strane dalo maksimalne garancije i očevicima i žrtvama, jer oni na specifičan način tretiraju sve koji su bili uključeni u ova „monstruozna dela“, ali i ulivaju poverenje žrtvama da iznesu svoja iskustva.

Rekla je i da je danas iznela više detalja nego prethodno, u jagodinskoj policiji.

Ona je rekla i da „nije prešla granicu da propituje tužiteljku“ šta će dalje učiniti u postupku, ali da je iz informacija za koje je zaključila da je došla, videla da se „pedantno bavila i prikupljanjem obaveštenja od drugih lica i nije se oslanjala samo na ono što je izneto u medijima već da raspolaže sa više inofrmacija“.

To, kaže Tepić, ukazuje na to da su razgovori obavljeni i sa drugim licima.

Povodom krivične prijave protiv nje za lažno prijavljivanje, ona kaže da još ni od jedne institucije nije pozvana da da iskaz na tu temu jer se radi o lažnom prijavljivanju i dodala da veruje da će svaki odgovorni tužilac da odbaci tu prijavu.

Kako je javio reporter N1, Tepić se nešto pre 11 sati pojavila ispred zgrade Višeg suda i Višeg tužilaštva u Kraljevu. Nju je sačekalo dvadesetak simpatizera i nakon što se pozdravila sa njima, ušla je u zgradu kako bi dala svoj iskaz.

Podsetimo, ona je ranije rekla da će dati iskaz na osnovu onoga što je čula u razgovoru sa svedocima koji imaju saznanja o podvođenju maloletnica. Takođe, to je uradio i Dragan Marković Palma.

Tepić je pre nekoliko dana rekla da je došla u posed snimka u telefonu, upitala tužilaštvo da li su reagovali povodom te prijave i da li je uopšte policija njima dostavila sporni snimak.

Više tužilaštvo u Kraljevu, koje sprovodi postupak povodom navoda o podvođenju žena u organizaciji Dragana Markovića Palme, navodi da je do sada u u ovom postupku u svojstvu građana ispitana 21 osoba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare