Tepić: Tabloidi su izvrnuli moje reči, nerviramo ih ja i SSP

Vesti 25. jun. 202113:32 > 16:4212 komentara
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da su tabloidi izvrnuli njene reči da bi je optužili da poziva na nasilje u Srbiji.

Povezane vesti:

„Naravno, zato što ih nerviram, kao i moja Stranka slobode i pravde koja otkriva korupciju i kako se troši naš novac“, rekla je Tepić za N1.

Ona kaže da je širom Srbije čula izjave da se ovakva situacija „neće završiti mirno“ i da je tim povodom govorila da je teško nositi na savesti nekog „ko bi izgubio glavu na ulici“ i da bi bilo „strašno“ da se to dogodi.

Tepić je rekla da zbog toga, „čak i ako deluje na našu štetu“, opozicija mora da učestvuje u međustranačkom dijalogu dok postoji šansa da se tako poboljšaju izborni uslovi.

„Ukoliko ne, stvari će se izmaći kontroli, zahvaljujući Aleksandru Vučiću i onima koji su privatizovali ovu državu“, rekla je.

Vučić je kukavica, od njega stalno dolaze ofanzive

Potpredsednica SSP izjavila je povodom sukoba predsednika Srbije sa liderom Narodne stranke Vukom Jeremićem u Predsedništvu da je Vučić „kukavica“ i da je njegovo ponašanje „sramota“.

„To ne samo što je sramota, što je bestidno za nekoga ko treba da bude predsednik svih građana, a ne svoje interesne grupe koja se registrovala kao Srpska napredna stranka a u stvari je mafijaška organizacija“, kaže Tepić.

Ona kaže da Vučić neprestano poziva ljude na „izlazak na crtu“ a u jednom momentu to će izazvati ljude da mu odgovore.

Nadamo se finalnoj fazi dijaloga u junu

Tepić je izrazila nadu da će međustranački dijalog o izbornim uslovima ući u finalnu fazu u junu i da je „uslov svih uslova“ da šest meseci pred izbore RTS radi „slobodno“.

„Naša je obaveza kao odgovornih ljudi da iskoristimo sve mehanizme da se mirnim putem obezbede predizborni uslovi“, rekla je ona.

Upitana da prokomentariše tvrdnje lidera Dveri Boška Obradovića da dijalog u kom učestvuju posrednici iz Evropskog parlamenta, ona je rekla da rad te grupe kasni „upravo da bi se dao primat onoj drugoj grupi sa Vučićevom opozicijom“.

„Za nas bilo koji dogovor koji nije usaglašen uz posredstvo evroparlamentaraca neće biti dovoljan da bismo priznali zaključenje takvog dogovora“, rekla je ona.

Levijatan „fašistička organizacija“ iza koje „stoji Vučić“

Tepić je izrazila sumnju da će Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac reagovati na inicijativu za zabranu pokreta Levijatan.

„Zaista sumnjam da će se sada probuditi iz dubokog zimskog sna“, rekla je Tepić o Dolovac.

Ona je ocenila da Levijatan nije samo militantna organizacija, nego da se nalazi „u kategoriji fašističkih i neonacističkih organizacija“.

Kazala je da je 2017. godine sa profesorkom Vesnom Rakić Vodinelić podnela inicijativu za zabranu Nacionalnog stroja čiji je lider Goran Davidović „Firer“, a koji je „prethnodnih dana upravo sa Levijatanom uspostavio zvaničnu saradnju“.
Tepić smatra da država podržava organizacije poput Levijatana,

„Sve ove organizacije su nastale kao ćelije vlasti, kao jedinice bratije Vučić i Srpske napredne stranke koje treba da budu batina za neistomišljenike“, rekla je ona.

Navela je da Levijatan takođe sarađuje sa liderom Srpske desnice Mišom Vacićem.

Očekujem da Palma završi sa lisicama na rukama

Marinika Tepić kaže da očekuje da postupak koji se vodi povodom optužbi za podvođenje žena i maloletnica protiv Dragana Markovića Palme uđe u istražnu fazu.

„Ja očekujem da Dragan Marković Palma završi sa lisicama na rukama, da ga privedu i sklone iz javnosti“, rekla je Tepić.

Ona dodaje da je imala „sjajno iskustvo“ sa tužiteljkom Višeg tužilaštva u Kraljevu, za koju kaže da je uzela temeljan iskaz od nje, za razliku od jagodinske policije.

Celo gostovanje pogledajte u snimku emisije N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar