Tepić pročitala još jedno svedočenje o navodnom podvođenju u Jagodini

Vesti 22. apr. 202110:20 > 10:50140 komentara
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da ima više svedoka da je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podvodio maloletnice i žene u Jagodini. "Ne bih sebi dozvolila da rizikujem sa jednim iskazom i sa tako velikom temom koja bi srušila svaku vladu, naravno da imam više svedoka", rekla je Tepić, i u Novom danu pročitala još jedno svedočenje.

Kako je rekla, mnogo je svedoka tokom svih ovih godina i to se nije moglo lako prikriti.

„A ceo taj manir domaćina-gazde, cela taktika tih simpatičnih gazdinskih odnosa prema stanovništvu Jagodine, po mojim saznanjima kreirala se atmosfera da se svi osete kao deo porodice i da time bude teže da neko kaže Palma je uradio ovo, jer taj scenario stvaranja privatnog grada i zaduživanja, kada vodi decu na ekskruzije, studente, šta će čovek od toliko godina da voda negde. Time se oni navikavaju na njega, građani se anesteziraju zbog tih manira koji nisi u slučajni i onda se time stvara zadrška kada treba da se kaže ovo nije u redu“, ističe Tepić.

Povezane vesti:

Potpredsednica SSP je pročitala i još jedan iskaz, kako je rekla, „funkcionera koji je tome svedočio godinama, od mandata 2008. do sada“, sa, kako navodi, brojih „političko-privrednih“ putovanja u Paraliju, Beč, Rim, Pariz.

„Šema je uvek ista, proslava nečega uglavnom uz estradne zvezde – Cecu, Đanija, Acu Lukasa, oni su mamac. A kada se zvanični deo završi oko ponoći, na posao stupaju animir dame. Na putovanjima ih je bilo po nekoliko, putuju sa našom delegacijom i uočljive su svojim izgledom i garderobom. Neke su iz Jagodine, ima ih koje formalno rade u javnim preduzećima, recimo u JP Standard i iz okolnih sela, a sve koordinišu Palmine sekretarice. Naravno, ne iz svoje glave. One ih zovu, određuju koja gde i kome ide posle otvorenog dela slavlja. Među najerdovnijima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović, koji jeste čovek u poodmaklim godinama ali, svedok kaže, sve je to viđao svojim očima. Mesta u Jagodini ii okolini ima više, među aktuelnijima je klub Tigar u kome postoji ljubičasta soba za to. Sa zaključkom da je ovo školski primer elitne prostitucije i podvođenja žena“, pročitala je iskaz Marinika Tepić.

Ona je ispričala i da za takozvane „telefone za druženje“ postoji svedok, koji je ispričao šta se dešavalo.

„Imamo snimljenog svedoka koji objašnjava situaciju kada je došao na razgovor, on vrlo jasno objašnjava i ponudu telefona za druženje, kako sam kaže. Ja sam sve citirala“, kaže potpredsednica SSP.

Navodi da joj se obraća veliki broj građana i da je počelo da pristiže puno svedočenja.

„Obraćale su se i žrtve, deo je u inostranstvu i one su hrabrije, jer nemaju fizički strah od ugrožene bezbednosti, ali ima svedoka i iz Jagodine“, kaže Tepić.

„Pomislim nekad da se plašim, dobro je da nemam puno vremena. Ali ovo mora da se istera do kraja, što bi se kolokvijalno reklo, makar mi bilo poslednje“, kaže Marinika Tepić.

Tepić je istakla i da je Dragan Marković u Skupštini Srbije „sudio“ svedoku čiji je iskaz pustila na konferenciji za novinare i pokušao da ga kompromituje.

„Sveodci mogu da budu i kriminalci, suština je da li je isitina ono šta su rekli o Palmi. Za sve što treba da odgovaraju nek odgovaraju i oni i Marinika… Suština je da li je ovo tačno, a tačno je. On ima dokaze da je bio zaposlen u Palminom hotelu, ima dokaze u PIO fondu i radnoj knjižici. A Palma se krije iza ženskih suknji, da bi one podnele prijavu protiv mene a on da vrši uticaj na svedoke. On je u Skupštini vršio sudski proces svedoku i time vršio pritisak na druge, koji bi se ohrabrili da izađu. I tužilaštvo reaguje tek kada gazda Palma kaže da reaguje. Prvi tužilac Zagorka Dolovac ne postoji. Ja sam očekivala bar sada. Da izađe i kaže s ministrom policije – drage devojke, žene, majke, braćo, verujte u državu, mi vas branimo i štitimo“, kaže Tepić.

Na pitanje može li tužilaštvo nepristrasno da vodi istragu, Tepić kaže da može da se sprovede nezavisna istraga u jagodinskom Tužilaštvu i da postoji nekoliko osnova da reaguje Zagorka Dolovac i premesti postupak u neko drugo tužilaštvo.

„To su direktno njene nadležnosti. Slušajući svedoke i žrtve, koliko je ta mreža raširena, nije to jedan čovek i posrednik, čtav sistem i sprega, po mom uverenju ima osnova i za Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu“, rekla je potpredsednica SSP i dodaje da je niko nije kontaktirao iz tužilaštva.

Sadašnja predsednica Vlade, a tadašnja ministarka Ana Brnabić, poziv na bunga-bunga žurku dobila je odmah nakon ulaska u Vladu Aleksandra Vučića, ispričala je Brnabić u jednom intervjuu.

„Što se tiče premijerke, nismo čuli da li se bunga bungala ili nije, Palma nije odgovorio. Želim da se fokusiramo na onoga na koga su usmereni dokazi i da se Tužilaštvo zaista meša u svoj posao. Dobro je što smo otvorili ovo u javnosti, jer se o tome godinama govori. Ja sam u Jagodini sela s građanima i otvorile su se mnoge priče koje tište Jagodinu“, kaže Tepić.

Komentari

Vaš komentar