Tepić: Predsednik Odbora za pravosuđe bio korisnik Palminih animir-dama

Vesti 25. apr 202114:29 90 komentara
N1

Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić prenala je na Tviteru uzjave svedoka koji predsednika Odbora za pravosuđe Petra Petrovića optužuju da je bio korisnik animir-dama Dragana Markovića Palme.

Tepić je istakla da je Petrović, inače član Palmine Jedinstvene Srbije, osim što je predsednik pomenutog odbora, član i Visokog saveta sudstva. Petrović je takođe zamenik Palmine predsednika Jedinstvene Srbije, podseća Nova.rs.

Povezane vesti:

„Zašto je ovo organizovana mreža koju moramo razbiti zbog dece i žena? Jer su u njoj ljudi koji su odlučivali o pravosuđu. Očevici: ‘Korisnik Palminih animir-dama bio je i Petar Petrović, dugogodišnji Palmin predsednik Odbora za pravosuđe Narodne skupštine i član Visoki savet sudstva’“, napisala je ona na Tviteru.

Odbor za pravosuđe inače daje mišljenje o predlogu odluke za izbor predsednika Vrhovnog kasacionog suda i Republičkog javnog tužioca.

Odbor, takođe, razmatra odluke za izbor članova Visokog saveta sudstva, Državnog veća tužilaca, predsednika sudova, javnih tužilaca, kao i sudija i zamenika javnih tužilaca koji se biraju prvi put.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare