Tepić: Osoba osumnjičena za pokušaj ubistva gradi nelegalne objekte ispod Avale

Vesti 12. jan. 202114:27 > 15:2472 komentara
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde izjavila je na konferenciji za novinare da Branislav Mirković, za kojim je prema njenim rečima Crna Gora raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva 2011. godine, gradi nelegalne objekte nedaleko od Avalskog tornja, u zaštićenoj zoni, na kojoj nije dozvoljena nikakva gradnja.

„Trećeg januara sam objavila fotografiju na kojoj se vide divlji započeti nelegalni objekti ispod Avalskog tornja kao reakciju na apel građana da istražimo o čemu se radi. Imamo sumnju da se grade bez građevinske dozvole na zaštićenom području gde je zabranjena gradnja. Da smo bili u pravu potvrdila je i građevinska inspekcija u petak, kada smo saznali da je podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog ove nelegalne gradnje“, kazaja je Tepić.

Dodala je da se tada saznalo i da su nadležni organi nekoliko nedelja već upoznati sa ovom nelegalnom gradnjom, kao i da su izdata rešenja za zabranu i uklanjanje spornih objekata. Međutim, to se još uvek nije uradilo. Istakla je da se u međuvremenu saznalo da se duže vreme radi na promeni prava korišćenja tog zemljišta, odnosno na zaštićene parcele na kojima ne sme da se gradi.

„Stoga danas podnosimo krivičnu prijavu protiv NN lica za više parcela, sa osnovanom sumnjom da se gradi u zabranjenoj zoni. Sve je bilo na tragu da saznamo kome je dozvoljeno da u zaštićenom području gradi objekte i da misli da mu ne može niko ništa, čak ni građevinska inspekcija“, navela je Tepić.

Ona je rekla da je 5. januara u SSP ušao čovek koji se predstavio kao graditelj, tražio da razgovara sa njom.

„Tvrdio je da je to njegovo i da mu realno niko ništa ne može. Rekao je da nema građevinsku dozvolu, kao i da je kupoprodajnim ugovorima rešio vlasništvo nad zemljištem. Zabrinulo nas je to, i mi nismo nastavili komunikaciju sa tim čovekom, ali smatramo da javnost treba da zna da je u pitanju Branislav Mirković, ima firmu Briksvel, registrovana je 2019. godine. Na kraju smo došli do podatka da je za njim crnogorska policija raspisala poternicu 2011. godine za pokušaj ubistva“, rekla je Tepić.

Ona je rekla da je kjlučno pitanje za nadležne „da li ovakve persone kada pobegnu u Srbiju i kada se smeste u Beograd mogu da rade bukvalno šta hoće zato što imaju novca“?

Tepić je najavila da će nastaviti da se bavi ovom temom, kao i ostalim predmetima divlje gradnje u Beogradu.

„Ovo lice ima bliske veze s vladajućom strankom. Pozivalo se na veze sa više fudbalera koje sa njim grade ove objekte. Pominjalo je i Gorana Vesića, tako da nema nikakve dileme da se o ovome sve zna tamo gde se odluke donose, ali da se ništa ne preduzima“, istakla je Tepić.

Celo obraćanje Marinike Tepić možete pogledati u emisiji N1 Studio Live:

Komentari

Vaš komentar