Funkcionerki SSP u Jagodini obijena i razvaljena vrata od stana

Vesti 01. maj 202115:49 > 21:1584 komentara
jagodina katarina jokić obijen stan marinika tw
Izvor: Twitter/Marinika Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na Tviteru da su funkcionerki te stranke u Jagodini Katarini Jokić obijena i razvaljena vrata od stana. SSP je saopštila da u momentu razvaljivanja brave i vrata, Katarina i njen sin nisu bili u stanu, što u toj stranci smatraju "smišljenim i namernim zastrašivanjem i slanjem poruke u mafijaškom stilu: sledeći put ulazimo i ako ste tu".

U saopštenju SSP-a se navodi i da su izvršioci prethodno skinuli sijalice iznad ulaza u stan, kako bi prikrili identitete od komšija, iako su komšije sve potvrdile policiji.

Povezane vesti:

„Naročito je indikativno i zastrašujuće što se ovo dešava u jeku slučaja ‘Palma'“, ocenjuju u SSP.

SSP u saopštenju od policije i tužilaštva zahteva da urgentno otkriju izvršioce, ali i nalogodavce, „kao i da zaštite slobodnomisleće ljude i sve koji se bore da se sazna istina o podvođenju devojaka i žena u Jagodini, za koje svedoci i žrtve tvrde je prvoosumnjičeni Dragan Marković Palma“.

Policijska uprava u Jagodini, međutim, saopštila je kasnije istog dana da je netačna informacija da je obijen stan predsednice Opštinskog odbora SSP-a. U saopštenju, koje je prosledila Uprava grada Jagodine, navodi se da je policiji prijavljeno navodno obijanje stana i da je policija odmah izašla na lice mesta kako bi utvrdila sve činjenice i okolnosti.

„Policija je zatekla zaključana vrata, koja je otključao sin Katarine Jokić, koji je obijanje i prijavio. Kriminalističko-tehničkim pregledom vrata nisu uočena vidna oštećenja koja bi nastala upotrebom fizičke snage ili podesnog alata“, saopštila je policija.

Prethodno se na Tviteru oglasila i potpredsednica SSP Marinika Tepić koja je pozvala republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da reaguje.

„Mojoj Katarini Jokić, prijateljici, saborkinji i hrabroj ženi koja je ustala protiv zla u Jagodini, obijena su i razvaljena vrata od stana. „Zagorka ženo, šta još treba da se dogodi za istragu protiv Palme, da tražite privođenje i sprečite ovo zastrašivanje ljudi“, poručila je Tepić.

Podsetimo, Tepić je nedavno u javnost iznela svedočenja o navodnoj umešanosti predsednika Skupštine opštine Jagodina i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme u podvođenje žena i devojčica.

Tepić je o svojim saznanjima dala i izjavu jagodinskoj policiji, ističući da je najmanje sedmoro osoba spremno da svedoči protiv Markovića, ukoliko im tužilaštvo obezbedi zaštitu.

Podsetimo i da je funkcionerka SSP iz Jagodine Katarina Jokić bila privedena na informativni razgovor početkom aprila, zajedno sa svojom stranačkom koleginicom Jelenom Kostić, pod optužbom da su širile paniku putem društvenih mreža.

SSP je tada saopštila da su njene članice privedene samo zato što su u video klipu, objavljenom na društvenim mrežama, tražile da se sednice Skupštine u Jagodini održavaju javno i da se građanima saopšti na šta se troši njihov novac.

Komentari

Vaš komentar