Tepić: Firma brata Darije Kisić Tepavčević dobila posao od EPS

Vesti 31. mar. 202115:0273 komentara
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pokazala je medijima ugovor po kojem je rođeni brat ministarke Darije Kisić Tepavčević dobio posao od Elektroprivrede Srbije u iznosu od skoro tri miliona evra za održavanje informacionog sistema i servera.

Tepić je, na konferenciji za novinare, rekla da je firma Bojana Kisića „Nites“, zajedno sa firmom „Khaoticen“ Siniše Narića, dobila ovaj posao u januaru 2021. godine

Ona je naglasila da je firma „Khaoticen“ sklopila brojne ugovore sa državnim institucijama i firmama, od RFZO, EPS, SDPR i u proteklih šest meseci, prema njenim rečima, prihodovala 16 miliona evra.

Povezano:

Tepić je naglasila da je vlasnik te firme u julu 2020. godine osnovao zajedničku firmu „Numerator“ sa direktorima u agenciji za istraživanje javnog mnjenja Markom Uljarevićem i Predragom Kurčubićem, u kojoj je Uljarević većinski vlasnik sa 65 odsto.

Prema njenim rečima, to je način da se plaćaju istraživanja javnog mnjenja.

Rok za početak međupartijskog dijaloga je bio „juče“

Tepić je izjavila da je rok za početak međupartijskog dijaloga „bio juče“, uz napomenu da ništa ne garantuje da će tok i rezultat biti drugačiji nego u prvoj fazi, ali da je važno da format i sagovornike određuje delegacija evroparlamentaraca.

Međupartijski dijalog kasni i mi smo apelovali da počne što pre, rekla je Tepić novinarima u sedištu SSP, uz napomenu da je posrednik Evropskog parlamenta Vladimir Bilčik naveo da se finalna faza dijaloga može očekivati na leto ili na jesen.

„Mi ovde razgovaramo sa evropskim poslanicima, oni su naši partneri u ovom dijalogu. Za sada neformalni sastav SNS navodi da niko normalan ne bi se sa njima za sto, ali upravo zbog toga smo mi i tražili, posle uspelog bojkota, posredovanje evroposlanika, da ne krene po zlu“, istakla je Tepić.

Ako to neko neće i tera po svom, to će biti isključivo njegova odgovornost, dodala je.

Tepić je rekla da će, po njenim saznanjima, delegacija Evropskog parlamenta napraviti format i strukturu sagovornika sa druge strane, a koga će pozvati je pitanje za njih.

Na pitanje o izjavi Aleksandra Vučića o dva procesa dijaloga, sa posredovanjem Evropskog parlamenta i bez njih, u kojem bi i on sam učestvovao, Tepić je rekla da ne zna ko može da pohvata šta on izjavljuje od ujutro do uveče.

„Ono što je značajno za sve nas da će sagovornike određivati kolege iz Evropskog parlamenta. Vučić može da sedi sa kim god hoće i da proglašava svoju opoziciju“, poručila je ona.

Tepić je rekla da se Vučić „ne pita“, navodeći da im nije uspeo pokušaj da se Tanja Fajon izbaci iz delegacije Evropskog parlamenta.

„Ne znam po kom osnovu bi Vučić bio deo dijaloga, jer je ovo parlamentarni dijalog – Evropskog parlamenta, posredstvom Skupštine Srbije sa parlamentarnom i vanparlamentarnom opozicijom“, rekla je Tepić, a na konstataciju da je on lider najveće parlamentarne stranke, dodala je da mora da podnese ostavku na predsedničku funkciju.

Ne možete sa jedne strane da raspisujete izbore, a sa druge da budete na strani jedne organizacije. Mora da se opredeli za koga navija, za svoju fotelju ili stranku, rekla je Tepić.

Komentari

Vaš komentar