Tepić: Belivukov čovek, ispred prostorija SNS, dobijao direktive za bakljade

Vesti 11. avg 202113:08 > 16:23 98 komentara
MUP Srbije

Kriminalna grupa Veljka Belivuka, koja se optužnicom tereti za najbrutalnija ubistva, otmice, dolovanje droge i silovanje, među svojim članovima imala je i one koji su, prema rečima potpredsednice SSP Marinike Tepić bili povezani sa vlašću, odnosno sa Srpskom naprednom strankom. Reč je o Vladimiru Greku (37).

Grek je osuđivan dva puta zbog trgovine narkoticima a protiv njega se vodi postupak i za nasilničko ponašanje. Na saslušanju povodom optužbi da je član Belivukove grupe, Grek se branio ćutanjem, navodi Nova.rs.

Grek, koji se nalazi među optuženim članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka, nalazi se od 6. februara u pritvoru. Marinika Tepić kaže da je „u decembru prošle godine Grek dobio rešenje kao stalno zaposleni“ u javnom sektoru, u JKP „Hihijena“ Pančevo.

Pročitajte još:

Međutim, pre stalnog zaposlenja, Grek je, sudeći po dostupnim snimicima, činio razne usluge za vladajuću, Srpsku naprednu stranku. I o tome je govorila Tepić, napominjući da je upravo Grek bio jedan od kolovođa bakljade tokom policijskog časa, koju su naprednjaci organizovali kako bi pružili podršku svom lideru Aleksandru Vučiću, dodaje Nova.rs.

“On je bio u grupi lica kojoj je tokom policijskog časa bilo dozvoljeno kretanje, pa se postavlja pitanje ko im je to obezbedio. U pitanju je čovek koji je snimljen 28. aprila 2020. godine kako ispred sedišta SNS u Pančevu dobija direktivu da otpočne sramne bakljade protiv opozicije i Dragana Đilasa. Pošto se očigledno dobro pokazao u bakljadama, Grek je u decembru 2020. dobio posao za stalno. Dakle, u decembru je dobio zaposlenje od SNS za stalno, a dva meseca kasnije usledila je robija”, rekla je Tepić.

U razgovoru za dnevni list “Nova” advokat Vladimir Todorić ističe da postoje brojni dokazi da je „klan Veljka Belivuka država stvorila zarad sopstvenih interesa“.

“Sad kad vidimo da su ljudi iz Belivukovog klana bili zaposleni u javnom sektoru više nema nikakve nedoumice za koga su oni radili. Znamo da su oni bili obezbeđenje na skupovima SNS, da su prebijali novinare, učesnike protesta, da su disiplinovali navijače da ne skandiraju protiv predsednika Vučića. Sve to dokazuje da su oni radili za državu”, kaže Todorić.

Prema njegovim rečima, drugo pitanje je do koje mera išla povezanost mafije i vlasti.

“Trebalo bi razjasniti da je ta povezanosti išla do samog šefa države ili do ministra unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativne agencije. Ono što mi ne znamo i nemamo od dokaza se sigurno nalazi u rukama stranih obaveštajnih službi koje po prirodi stvari zna mnogo više od naše javnosti”, zaključuje sagovornik novina Nova.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare