Teodorović: Izvinjenje Vesića na nivou petog razreda, sam da da ostavku

Vesti 09. apr. 202109:39 > 12:1916 komentara
Podeli:

Akademik Dušan Teodorović izjavio je u Novom danu, osvrćući se na snimak Gorana Vesića na proslavi pobede Crvene zvezde, da smo mi "ubili moralnost u velikoj meri u ovoj zemlji". "To je sramno što je uradio, sramno je i da ja odlučujem bilo bi fantastično da svi - Zvezdan Terzić, fudbaleri, da su privedeni sudiji za prekršaje i da im je dao sudija da mesec dana vuku boce s kiseonikom u crvenoj zoni. Onda dobijete izvinjenje Gorana Vesića na nivou petog razreda osnovne škole. Koristim ovu priliku da pozovem Gorana Vesića da sam da ostavku, on mora da ide, jer je to sramno, licemerno, nepošteno i nemoralno", kaže on.

Govoreći o vakcinaciji predsednika, kaže da se „naš život svodi na rejting predsednika Aleksandra Vučića“.

„S jedne strane dobro je što raste broj vakcinisanih, taj potez je jako dobar, ali s druge strane je loše što moramo da napravimo cirkus od cele te vakcinacije. Meni je strašna scena u tom selu, gde je za jedan minut obećao da će tu da bdue izgrađena fabrika, put, što znači da je njegova percepcija da je ova zemlja njegov posed“, kaže on.

Mišljenja je da bi bilo jako važno, da bismo dobili još pola miliona ili milion vakcinisanih ljudi, da se „Vlada sada isključivo bavi vakcinacijom“.

„Ministri bi svi redom morali da idu po srpskim selima po unutrašnjosti, da zavrću rukave, da pričaju, da ubeđuju narod, mislim da je to jedini način da krenemo dalje. Naša vlada i skupština je sastavljena od nesposobnih ljudi, pogledajte sastav Skupštine, to je tragičan sastav. Kad ozbiljnije pogledate šta oni pričaju, radi se o nesposobnim ljudima. Mi regrutujemo vladu i skupštinu po partijskoj pripadnosti“, kaže on.

Ističe da „kad smislimo nešto zajedno, ideja uvek nastaje u jednoj glavi“.

„Ja bih voleo da znam ko je autor ideje za vitamine, kome je uopšte palo na pamet da ćemo našim takozvanim „bakama i dekama“ vitamine, a moj drugar trguje vitaminima, uzećemo od njega bez tendera, to je tipično ponašanje ove vlasti, isključivo služi zbog izbora, to je kampanja za predsedničke izbore, to je zloupotreba državne funkcije, funkcionerska kampanja“, kaže.

Govoreći o rejtingu, kaže da bi „fantastičan eksperiment bio da RTS šest meseci preuzima dnevnik N1“.

„Onda bi bilo dobro da merimo rejting posle šest meseci, jer građani Srbije u velikoj meri ne znaju šta se dešava“, kaže.

Kaže da je on „apsolutno protiv da se Boris Tadić kandiduje“.

„Ne bih glasao za njega, jer sam dva puta glasao. Osnova politike Borisa Tadića je glasila ‘i Evropa i Kosovo’. Dva mandata su prošla, nismo dobili ni Evropu, ni Kosovo“, kaže.

Osvrćući se na snimak Gorana Vesića na proslavi pobede Crvene zvezde, kaže da smo mi „ubili moralnost u velikoj meri u ovoj zemlji“.

„Ne bi trebalo bilo ko da proziva Vesića, on bi morao sam da ode. Da mi živimo u nekim razvijenim zemljama gde moral nije toliko ubijen, zamenik gradonačelnika, koji je faktički gradonačelnik, rekao bi sam ‘izvinite, pogrešio sam i snosiću političku odgovornost, dajem ostavku na tu funkciju’. To je sramno što je uradio, sramno je i da ja odlučujem bilo bi fantastično da svi – Zvezdan Terzić, fudbaleri, da su privedeni sudiji za prekršaje i da im je dao sudija da mesec dana vuku boce s kiseonikom u crvenoj zoni. Ja sticajem okolnosti imam informacije o crvenoj zoni i o teškoćama s kojima se suočavaju naši lekari koji nas drže u životu. Onda dobijete izvinjenje Gorana Vesića na nivou petog razreda osnovne škole. Koristim ovu priliku da pozovem Gorana Vesića da sam da ostavku, on mora da ide, jer je to sramno, licemerno, nepošteno i nemoralno“, kaže on.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar