Tempo Tower: Tri kule na Bežanijskoj kosi, nijedno drvo neće biti posečeno

Vesti 18. maj. 202217:43 > 18:037 komentara
Podeli:
Izvor: Promo

Na ulasku u Beograd, kod autoputa E75, biće izgrađene tri kule Tempo Tower na Bežanijskoj kosi, u ulici Partizanske avijacije, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da je projekat finansiran od strane privatnih investitora koji su vlasnici zemljišta, te da će biti realizovan u skladu sa svim važećim propisima i procedurama.

„U planiranju ovog projekta posebno je vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi“, saopšteno je.

Kako se navodi, predviđena je izgradnja tri nove saobraćajnice i povezivanje saobraćajnica koje do sada nisu bile u funkciji, kako bi se sprečile gužve, a biće izgrađena i pasarela za pešake i bicikliste preko autoputa koja će povezati Sportski centar „11. april“ sa drugim sportskim sadržajima na Bežanijskoj kosi.

„Poštujući lokalnu zajednicu čiji smo deo i vodeći računa o ekologiji, na lokaciji Tempo Tower procenat zelenih površina biće povećan čak 30 puta u odnosu na danas. Nijedno drvo neće biti posečeno zbog izgradnje novog simbola Beograda, već će naprotiv ovaj deo grada dobiti nove zelene površine“, navodi Tempo Tower u saopštenju i dodaje da su otvoreni sve sugestije i predloge koji mogu da poboljšaju projekat.

Podsetimo, građani Bežanijske kose okupili su se nedavno kako bi iskazali protest zbog planirane izgradnje, a u organizaciji inicijative „Bežanija ostaje, kosa prkosi“ potpisivali su peticiju kojom traže da soliteri ne budu sagrađeni.

Komentari

Vaš komentar