Telesković: Milena Popović pokazala šta misli o Radoičiću, to je hrabra odluka

Vesti 10. jul. 202110:33 > 10:5212 komentara
Podeli:

Ne znam da li je Milena Popović Ivanović napustila sednicu Skupštine Srbije zbog prisustva Milana Radoičića u dogovoru sa Vučićem, ali znam da je za to bila potrebna hrabrost, kaže za N1 Dušan Telesković, novinar Nedeljnika koji je radio intervju sa njom.

POVEZANE VESTI

Nedelju dana posle sednice Skupštine Srbije na kojoj je predsednik Srbije predstavljao izveštaj o Kosovu i Metohiji poslanica Srpske napredne stranke Milena Popović Ivanović izjavila je da je istu napustila, zato što se u skupštinskoj sali nalazio i Milan Radoičić, koji se na Kosovu spominjao u optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića.

„To je vrlo hrabra odluka, nisam očekivao ni takav potez, ni takav intervju. A intervju je značajan jer je žena skupila hrabrost da to kaže, ona nije direktno optužila Radoičića, ali je sada svima jasno šta ona misli o tome. Ona je poslanik SNS-a, a Radoićić je vođa Srpske liste na Kosovu“, kazao je Telesković.

I dodaje da ne zna da li je ona to uradila na svoju ruku ili…

„Ili se dogovorila s Vučićem, kako neki govore. Ali mislim da je bila potrebna hrabrost da se ovo uradi, jer znamo da je Radoičić na mnogim sastancima sa Vučićem, Da Vučić njega brani da je on prošao poligraf, ali da je na nekim drugim mestima pao, a zašto se onda ne procesuira zbog tih stvari“, upitao je Telesković.

Na pitanje da li država „pušta Radoičića niz vodu“, kako se to kaže, Telesković kaže da ne misli da je to u pitanju.

„Mislim da država, da hoće da pusti Radoičića niz vodu, ona bi ga pustila na drugi način, ne bi preko Milene Popović, nego bi mu oduzela sve poslove koje je dobio, bio bi smenjen iz Srpske liste, ne bi se pitao toliko. Da li je ovo nagoveštaj svega toga, ne znam, ali se radi o čoveku koji ima veliku moć“, ocenjuje sagovornik N1.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da se reši ubistvo Olivera Ivanovića.

„Najvažnije je da se reši to pitanje, to je čisto političko ubistvo, nismo ga imali od ubistva Zorana Đinđića. Ivanović je bio političar, nije bio ni ratni zločinac ni kriminalac, ne mogu motivi ubistva Ivanovića da budu kriminalni ili osvetnički, možda ima drugih motiva, ali je bitno da se ovo rasvetli“, kaže Telesković.

Da li će to, kako je rekao, da se rasvetli u Prištini ili Beogradu, nije toliko bitno, naspram činjenice da moramo da znamo istinu o tom ubistvu, objašnjava.

Problem vakcinacije – problem medija

Govoreći o pisanju štampe o širenju novog, delta soja koronavirusa, Telesković kaže da je vakcinacija osnovni problem.

„A problem nedovoljne vakcinacije je usko povezan sa stanjem medija u društvu. Jer ako građani ne veruju medijima, već se informišu preko društvenih mreža, gde svaka budala može da napiše da vakcine nisu dobre, onda je tu problem. Jer, ako su mediji, tabloidi i televizije s nacionalnom frekvencijom dovoljno dugo lagali građane, oni im sada više ne veruju kada se prič o vakcinaciji“, mišljenja je novinar Nedeljnika.

Mladenovac bez vode

Stanovnici nekoliko naselja ui Mladenovcu muku muče s nestašicom vode. A i kad dođe, kažu, nije ni za kupanje.

POVEZANE VESTI

„To je dosta neverovatna priča. Ja sam jutros kad sam listao novine, prvo što mi je privuklo pažnju je upravo to. Mi nemamo reportaža previše u medijima, a ovo je jedna od onih koje opisuje te muke ljudi u Mladenovcu“, rekao je.

A priča je da funkcioneri SNS ima u svom delu grada i vode i interneta, a stanovnici u ovom pojedinim naseljima nemaju.

To je moguće, to je uvek bilo, to je Srbija oduvek bila. Nekad je bilo ko ima asfalt, ko nema, sada je ko ima vode a ko nema, kaže.

I stalno je neka polarizacija, dodaje Telesković.

„Sad imate i polarizaciju izmedju struja u samom SNS-u, ta polarizacija se ne samo izražava između političkih protivnika već Vučić i SNS u samoj stranci gleda da polarizuje članstvo. Ne znam zašto to rade, polarizacija u nekim slučajevima nije loša, može da dovede do zdrave konkurencije, ali ovde mislim da to nije cilj, više je zavadi pa vladaj“, rekao je Telesković.

Komentari

Vaš komentar