Telekom preuzeo sve kablovske operatere u srpskim enklavama južno od Ibra

Vesti 07. okt 202117:5011 komentara
Telekom Srbija
Izvor: N1

Telekom Srbija preuzeo je sve kablovske operatere u srpskim enklavama na Kosovu, rekao je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Lučić je takođe potvrdio i da je MTS d.o.o, ćerka firma Telekoma, preuzela i kablovskog operatera Herc internacional (nekadašnji Link) na centralnom Kosovu, prenosi KoSSev, pozivajući se na agenciju Tanjug.

Povezane vesti

„Sa 2.500 korisnika došli smo na 30.000 za dve godine“, rekao je on.

Prethodnih dana, portalu KoSSev javilo se više građana koji žive južno od Ibra, a koji su nezvanično kazali da je njihov lokalni distributer kupljen od strane MTS-a.

Međutim, ovi građani su takođe tvrdili i da više nemaju kanale N1 i Nova S.

Jutros je ujedno i lokalni medij RTV Kim javio, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je MTS ćerka preuzela kablovskog operatera Herc intenational, kao i da su iz programske ponude izbačeni nezavisni TV kanali N1 i Nova S.

Ovaj medij je ujedno pisao da je dosadašnji kablovski operater Herc internacional prodao svoje deonice i opremu najvećem distributeru televizijskog programa i telefonskog signala u srpskim sredinama na Kosovu.

Na pitanje RTV Kim zbog čega u kablovskoj ponudi poslednjih dana nema programa televizija N1 i Nove S, u Hercu su kazali da su u pitanju tehnički problemi.

Javili su i da MTS d.o.o pregovara o kupovini preostalih operatera na centralnom Kosovu.

MTS. d.o.o je kompanija registrovana kao ćerka firma Telekoma Srbije na Kosovu, a nastala je kao rezultat potpisivanja Birselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2015. godine.

Ova kompanija je najpre preuzela najveće kablovske operatere na Severu Kosova – VGN i Impuls, krajem 2019. godine.

Početkom prošle godine, kupovinom ova dva operatera, MTS je iz programske šeme kanala tada isključio lokalni nezavisni medij iz Leposavića – RTV Mir.

Ova televizija je posle više od godinu dana ponovo počela da emituje program kroz platformu kablovskih televizija, a nakon dogovora između RTV Mir-a i preduzeća „MTS d.o.o.“.

Komentari

Vaš komentar