Telekom kaže da je kupio infrastrukturu, Đorđević negirao da je na prodaju

Vesti 13. okt 202114:24 > 20:18 5 komentara

V.d. direktora Pošta Srbije Zoran Đorđević kaže za N1 da su pravni timovi tog preduzeća i Telekoma prodaju Pošta neta obavili u skladu sa zakonom.

Đorđević poručuje da je konsultovan poverenik u delu koji se odnosio na obaveštavanje korisnika da se operator menja, a na pitanje da li su korisnici obavešteni o promeni operatora pre prodaje Pošta Neta, Đorđević odgovara da je sve urađeno u skladu sa procedurama.

Povezane vesti:

Iako je direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao da je ta kompanije kod Pošta neta kupila infrastrukturu u vezi sa kablovskim i internet servisom, v.d. direktora Pošta kaže da optička infrastruktura nije na prodaju.

„Kada je u pitanju tender dobili smo odobrenje i mišljenje Ministarstva finansija da se ne radi o javnoj svojini, obzirom da nije prodata nikakva sredstva već se radi o korisnicima, a korisnici nisu javna svojina. Preuzimanje korisnika i cena će zavisiti od toga koliko finalno korisnika bude prihvatilo da pređe u Telekom Srbija. Tada ćete dobiti informaciju koliko je. Onoga trenutka kada se bude znalo koji broj korisnika je prihvatio da pređe kod Telekoma“, rekao je Đorđević.

N1: Kako Telekom kaže da je kupio infrastrukturu?

„To morate da pitate njih, infrastrukura Pošte Srbije nije na prodaju, optička infrastruktura je nešto što je blago i predstavlja veliku vrednost za Poštu“, naveo je v.d. direktora.

Kompanija SBB saopštila je da ni posle deset dana od kada je uputila zvanično pismo premijerki Ani Brnabić, sa zahtevom da Vlada objasni zašto za prodaju javne imovine JP Pošta nije raspisan tender, nije dobila nikakav odgovor, a cena prenosa imovine između dva državna preduzeća i dalje se skriva od građana Srbije.

„Iako smo premijerki u pismu ukazali da je nezakonita odluka JP Pošte da prepusti infrastrukturu i operatora Pošta NET Telekomu Srbija na potpuno netransparentan način, premijerka se odlučila na ćutanje, postajući tako aktivan saučesnik JP Pošte i Telekoma Srbije u ovom nelegalnom postupku“, ističe SBB u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare